Івано-Франківськ

Патріарх Святослав приїде до Галича: підтвердив Секретаріат Синоду Єпископів УГКЦ

Глава УГКЦ освятить у Галичі новозбудований храм, куди напередодні перенесуть мощі блаженних Івана Слезюка та Симеона Лукача.

187042 3SHevchuk Synod YEpyskopiv

31 липня Галич відвідає Патріарх Святослав. Глава УГКЦ освятить новозбудований храм Блаженних священномучеників Станіславівських — Симеона Лукача, Григорія Хомишина та Івана Слезюка. Святиню спорудили на Замковій горі, повідомляє пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ, пише ПІК.

21 07 21 2

«Коли ми почали формувати парафію, було багато думок, де саме спорудити храм. І вибрали найкраще місце: у центрі Галич-гори, попри дорогу, яка веде до Івано-Франківська та Львова. Вона єднає західний і східний регіони з центральним. А Боже провидіння в тому, що коли починали будівництво, то не мали ні коштів, ні парафії. За чотири роки ми ввійшли до храму”, – розповів о. Ігор Броновський, декан Галицький.

Він ткож зазначив:

“Єпископ дозволив нам служити у ще не освяченій церкві. Це для нас знаково. Ми щиро вдячні меценатам. Особлива подяка сотрудникам о. Володимирові Кузюку та о. Володимирові Палію, ексголові міста п. Оресту Тарачику та мирянам Мартіні й Михайлу Дроздам і всім парафіянам Галич-гори. Нехай Господь віддячить сторицею усім причетним до будівництва. Увесь час ми відчували Господню допомогу і Боже благословення, коли розпочали цю святу справу».

І ось 31 липня  Глава УГКЦ освятить новозбудований храм.

Нагадаємо, що неділю, 25 липня, відбудеться перенесення мощів блаженних Івана Слезюка та Симеона Лукача з храму Різдва Христового до храму Блаженних священномучеників Станіславівських.

Ця пам’ятна подія відбудеться за кілька днів до приїзду Патріарха Святослава до Галича.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

Залишити відповідь

Ваш email не буде опублікований. Обов’язкові поля позначені зірочкою (*)

Поле має бути заповнене
Поле має бути заповнене
© 2020 Всі права захищено