Івано-Франківськ

Для ведмежого сімейства: рятувальники підвозили воду до Галицького НПП

Вода знадобилася вчора, 26 липня близько 15 години.

Для ведмежого сімейства у Крилосі рятувальники міста Галича підвозили воду в басейн на території Галицького національного природного парку. Про це повідомляє Управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації, пише ПІК.

Воду привезли для забезпечення повноцінного утримання сімейства ведмедя бурого.

Для ведмежого сімейства: рятувальники підвозили воду до Галицького НПП

До слова, ведмідь бурий – включений до Червоної книги України з 2003 року і має статус виду під загрозою зникнення. В Бернській конвенції ведмідь бурий знаходиться серед видів, які суворо охороняються, а також його згадують в Директиві ЄС про оселища і Загальноєвропейській стратегії збереження біологічного та ландшафтного різноманіття (PEBLDS).

Розміри: 150-250 см
Вага: 135-450 кг
Тривалість життя: 20-30 років

Територія, необхідна для проживання: 120-1 600 квадратних кілометрів для самців, 60-300 — для самок.

Хоч ведмедя і величають найбільшим хижаком у Європі, його раціон на 40-60% складається з їжі рослинного походження — трави, пагонів, коріння, горіхів, плодів дерев та ягід. Ведмідь також споживає комах, рептилій і ссавців. Але особливі ласощі для нього — мед. Гострий нюх тварини може відчути його за кілометри та привести або до диких бджіл, або до чиєїсь пасіки.  

Ведмідь є твариною, яка може становити небезпеку для людини, однак він старається уникати зустрічей з нами. Людям теж варто менше турбувати ведмедя і знати як поводитися у місцях, де він живе, або при зустрічі у дикій природі.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено