Івано-Франківськ

Почав свистіти: як у Карпатах спортсмен від ведмедя рятувався

Звичайна вечірня пробіжка з собакою карпатськими стежками для спортсмена Сергія Сапіги запам'ятається надовго.

Почав свистіти: у горах чоловік зустрівся з бурим ведмедем. Про це повідомляє Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства, пише ПІК.

Почав свистіти: як у Карпатах спортсмен від ведмедя рятувався

“Сергій Сапіга, забігши в ліс в районі гори Мариш, побачив велику темну постать. Зрозумівши, що це не вірна чотирилапа подруга Ума, а бурий ведмідь, чоловік витягнув свисток і почав свистіти, намагаючись відлякати звіра. На щастя, ведмідь розвернувся у протилежний бік”, – йдеться у повідомленні.

Чоловік додає, що це вже вдруге його життя рятує свисток. Нещодавно, у сутінках на Косарищі, прикарпатець зустрівся зі здоровенним вепром. За допомогою свистка Сергію вдалося відлякати звіра.

 До слова, мисливознавці Івано-Франківського обласного управління нагадують, що у травні-червні у ведмедів час романтичних побачень. У пошуках своєї другої половинки, вони можуть зустрітися з Вами.
 Як закінчиться «ведмеже побачення» залежить від вас… Для того, щоб надалі розповідати друзям про свою зустріч з твариною, варто у похід прихопити дзвіночок або свисток, за допомогою яких зможете попередити звіра про свою присутність.
“З цією метою пастухи на полонинах використовують батіг зі шкіри, що своїм ляскотом нагадує постріл. Також, ласуючи лісовими ягодами, збираючи гриби, залиште трішки для Михайлика, він теж не проти пообідати… І не залишайте сміття, за це вам буде справді непереливки (якщо без жартів, то завдяки відходам хижак звикає до людської їжі)”, – додають в управлінні.
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено