Івано-Франківськ

В Україні дороги ніколи не будуть платними – міністр інфраструктури Кубраков

Дороги "Великого будівництва" не передбачають плати за проїзд.

В Україні міністр інфраструктури Олександр Кубраков спростував інформацію про будівництво шести платних автобанів. Про це повідомляє Івано-Франківська ОДА, пише ПІК.

В Україні дороги ніколи не будуть платними - міністр інфраструктури Кубраков

Зокрема, йдеться про 6 ділянок доріг загальною протяжністю 1 500 км, які були відібрані для потенційних пілотних проєктів: Харків — Дніпро — Запоріжжя, Бориспіль — Полтава, Херсон — Миколаїв, Київ — Житомир — Рівне, Ягодин — Ковель — Луцьк, Дніпро-Кривий Ріг — Миколаїв.

“У рамках цього проєкту плати за проїзд не буде. Внески інвестора компенсуватимуться з державних коштів. Тобто, фактично, йдеться про своєрідний формат оплати частинами, який у світі більше відомий як «availability payments» або «плата за доступність”, – сказав міністр.

За його словами, державі такий проєкт гарантує швидке оновлення доріг, а інвестору – довгострокові прибутки, адже він отримає контракт на утримання дороги протягом наступних 20-25 років.

Наразі в Україні немає жодної дороги загального користування, яка побудована за кошти приватних інвесторів. Водночас у розробці є два проєкти: будівництва дороги Стрий – Мукачево і Краковець — Броди — Рівне. Формат співпраці — державно-приватне партнерство чи концесія — ще не визначено.

До слова, як повідомляв координатор «Великого будівництва», заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, протягом року за інфраструктурною програмою президента Володимира Зеленського буде побудовано і відремонтовано 6 500 км доріг і 150 мостів.

Читайте також у ПІК:

Денис Шмигаль: “Івано-Франківщина та Донеччина будують мости співпраці заради розвитку України” (ФОТО)

В Україні на коронавірус за добу захворіли 846 людей: статистика в регіонах

В Україні уряд змінить порядок перетину кордону

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено