Івано-Франківськ

Олімпіада: хто з українців вийшов до фіналу 2 серпня (ФОТО)

У 10-й день Олімпійських ігор розіграли 22 комплекти нагород. Які здобутки збірної України?

orig 548307

СИНХРОННЕ ПЛАВАННЯ

На Олімпійських іграх 2020 у Токіо почалися змагання в артистичному плаванні. Першою дисципліною, в якій відбулася кваліфікація, стала довільна програма дуетів. Українки Марта Фєдіна та Анастасія Савчук стали третіми і впевнено вийшли у фінал. Краще за них виступили тільки представниці ОКР і Китаю.

Фінал відбудеться 4 серпня о 13:30 за київським часом.

22039

СТРИБКИ У ВОДУ

Відбулася кваліфікація в стрибках у воду з трампліна 3 метри. Україну представляв Олег Колодій. За підсумками шести спроб Колодій показав 22-й результат, чого не вистачило для виходу до півфіналу. Далі пройшли топ-18 спортсменів.

ЛЕГКА АТЛЕТИКА

У Токіо відбулася кваліфікація в стрибках з жердиною серед жінок. Україну в цій дисципліні представляли Марина Килипко і Яна Гладійчук. Килипко вийшла у фінал, а Гладійчук завершила виступ на Олімпіаді. Кіліпко показала результат 4,55. Гладійчук не змогла взяти планку вище, ніж 4,40. Фінал відбудеться 5 серпня. Початок о 13:20 за Києвом.

orig 548313

Разом із тим, відбулися півфінали в бігу на 400 метрів з бар’єрами. Обидві представниці України Ганна Рижикова і Вікторія Ткачук вийшли в фінал, де будуть боротися за медалі.

Рижикова і Ткачук показали результати 54,23 і 54,25 відповідно. Вони забрали дві останні путівки в фінал. Варто відзначити, що нашим співвітчизницям, ймовірно, дістануться незручні доріжки. Фінал відбудеться 4 серпня о 5:30 за київським часом.

Раніше за свою 30-річну історію Україна жодного разу не була представлена двома спортсменками в фіналі цієї дисципліни.

orig 548304

БОРОТЬБА

Відбувся поєдинок за бронзу Олімпійських ігор в греко-римській боротьбі у вазі до 60 кг. Українець Ленур Теміров бився з Сайліке Валіханом з Китаю і зазнав поразки.

31-річний Теміров першим взяв очко, однак суперник відповів тим же. В результаті китаєць переміг, оскільки при рівному рахунку 1:1 заробив очко останнім.

А українка Алла Черкасова в півфінальній сутичці з вільної боротьби (до 68 кг) зустрічалася з представницею США і чинною чемпіонкою світу Тамірою Сток Менса. Сутичка завершилася перемогою Сток Менса з рахунком 10:4.

Битва за бронзу відбудеться 3 серпня. Суперницею буде представниця Монголії Соронзонболдин Батцецег.

21948

ВЕСЛУВАННЯ

У Токіо тривають змагання в спринті на каное-двійці серед чоловіків. Україну в цій дисципліні представляють Павло Алтухов і Дмитро Янчук. Останній є бронзовим призером Ігор в Ріо-2016.

У чвертьфіналі український дует показав другий результат (3:49.356) і вийшов до півфіналу.  Півфінальні заїзди відбудуться 3 серпня.

Тим часом, відбувся чвертьфінальний заїзд у веслуванні на байдарці-двійці серед жінок. Українки Анастасія Тодорова і Людмила Кукліновська не змогли продемонструвати необхідний результат. Українські спортсменки посіли останнє, шосте, місце і припинили боротьбу за медалі в цій дисципліні.

Відзначимо, що на Олімпійських іграх Тодорова і Кукліновська ще виступатимуть у байдарці-четвірці.

orig 548256

СТРІЛЬБА

Відбувся чоловічий фінал зі стрільби з 50 м з трьох положень. Україну в цій дисципліні представляв Сергій Куліш. Сергій протягом змагання займав 2-3 позиції, проте в кінці допустив помилку (влучив в чужу мішень), опустився на 8-е місце і вилетів з боротьби за медаль.

«Помилка? Влучив не в свою мішень. У мене розстебнувся ґудзик, відчув дискомфорт. А час іде, потрібно стріляти. Таке трапилося. Звичайно, без настрою. З суддями якраз обговорили цей момент. Напевно, хвилювання зіграло роль. Важко пояснити. Таке буває раз на мільйон, і це трапилося зі мною. Важко щось говорити», – сказав Куліш.

Подіум зайняли представники Китай, ОКР та Сербії. На Олімпіаді в Ріо Сергій завоював “срібло”.

orig 548277

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено