Івано-Франківськ

За що дякували галицьким медикам прочани у Крилосі (ФОТО)

Лікаря-педіатра дуже турбувало те, що ставало зле дітям.

20210801 112004 scaled

У Крилосі впродовж двох днів прощенських заходів чергувала бригада фахівців Галицького центру первинної медико-санітарної допомоги, повідомляє ПІК.

Чи були надзвичайні випадки зі здоров’ям прочан, запитали у галицьких медиків.

” Ми працювали на кілька постів. Мене, як лікаря-педіатра, дуже хвилювало те, що  ставало зле дітям. Вони приходили на прощу голодними, бо готувалося до причастя, а в результаті потрапляли до нас. Ми давали випити чаю та з’їсти печива і тим  все обходилось”,– сказала лікарка Христина Лавер (вгорі на фото праворуч).

Пані Христина також додала:

“Чергували у Крилосі медики з Галича, Калуша, Бурштина. Чогось надзвичайного за час прощі, ми зокрема, не зафіксували. Були випадки підвищеного тиску, головного болю та незначних травм. Але з цим набором відхилень від норми ми справлялись, люди дякували за допомогу”.

20210801 112126 scaled

Саме такий момент зафіксував і журналіст ПІК. У медичному автомобілі якраз надавали допомогу сивочолому чоловіку.

“Був довший час на сонці, відчув, що мені зле, звернувся до медиків. Вони поміряли тиск – виявили трохи зависокий. Дали мені таблетку, доброї води, заспокоїли та вже почуваюся краще. І дуже-дуже вдячний, що тут, у такому багатолюдному місці, працює фахова медслужба, такі дбросовісні медики, як ці галичанки”, – сказав пан Василь, що прибув на прощу з Надвірнянського району.

Тим часом лікарка слухала, що турбує ще одного пацієнта, відрекомендувався військовим волонтером з Маріуполя. Теж гіпертонія. Неускладнений криз  волею лікарів хвилин за десять вгамувався.

Таким чином медичні працівники запобігли ускладненням у багатьох людей.

До слова, владика Володимир Війтишин у часі завершення прощі виголосив щиру подяку департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА та усім медикам, які долучилися до супроводу Архієрейської прощі у Крилосі.

Читайте також:

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено