Івано-Франківськ

Скринька та фото: у Франківську передали особисті речі Степана Бандери (ФОТО)

Третього серпня у Франківську в Музеї визвольної боротьби ім. С. Бандери передали скриньку та оригінальне фото брата Степана Бандери.

IMG 1597 scaled

Ці акртефакти передала родина Бандери з Канади, повідомляє ПІК.

Як розповів історик, член редакційної ради «Літопис УПА. Нова серія» Микола Посівнич, скринька належала безпосередньо Степанові Бандері. Її очільник Проводу ОУН отримав у день своїх іменин від побратимів у Лондоні. А на фото – його брат Богдан.

IMG 1598 scaled225683390 243018461004224 146341716334475301 n scaled
IMG 1601 scaled
“Ми від внука Степана Бандери, Степана Молодшого, передаємо скриньку та фото. Це два таких артефакти, які є на вагу золота. Ця скринька була весь час у Степана Бандери, пізніше нею користувалася його дружина. Вона також перебувала у Мюнхені, у Торонто. А фото віднайшов історик Віктор Рог. Також ми хочемо дізнатися, хто є другим на фото поряд з Богданом Бандерою”, – розповідає Микола Посівнич.
IMG 1595 scaled

Ці експонати перевезуть до істрико-меморіального музею ім. Степана Бандери, що у селі Старий Угринів, де зберігається найбільше пам’яток про Бандеру.

“Наш музей володіє значним масивом речей, які належали родині Бандер. Люди, приїжджаючи на екскурсію, в першу чергу хочуть ознайомитися та побачити справжні автентичні речі Степана Бандери. Тож такі особисті його експонати чудово поповнять колекцію у нашому музеї”, – каже завідувач історико-меморіального музею у Старому Угринові Степан Лесів.

За його словами, ці історичні пам’ятки планували передати ще давно. Проте пандемія завадила зробити це швидше. Він також додав, що згодом планують зібрати в одному місці усі речі Степана Бандери.

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено