Івано-Франківськ

«Творча здибанка» 19-ти рукодільниць у Коломиї (ФОТО)

Ідея зібрати під одним дахом людей, які вміють творити красу, виникла минулого року.

 

У Коломиї 19  рукодільниць представили свої вироби на другій виставці-ярмарці «Творча здибанка».

Чим дивували та які види мистецтва  демонстрували, дізнавалася журналістка ПІК.

«Зустріч талановитих майстринь-коломиянок віком від 12 до 60 років відбувалася в останній день липня у мистецькому центрі «Світовид». Це вже друге дійство, і ми, як співорганізатори, бачимо, наскільки спраглими живого спілкування та бажання поділитися досвідом і доробками, є наші рукомесниці»,— каже Ольга Бойцан, майстриня з пошиття екосумсок та співорганізаторка фестивалю.

Ідея зібрати під одним дахом людей, які вміють творити красу, виникла минулого року в Ольги Король та Олени Бойцан. Тоді виставка-ярмарок відбулася якраз перед упровадженням жорсткого карантину. У 2020-му у заході взяли участь 15 майстринь, цьогоріч їх було 19.  Серед них—досвідчені рукодільниці і жінки та дівчата, які вперше показували свої творчі досягнення.

За словами пані Бойцан, на мистецькому дійстві цьогоріч представляли керамічні вироби, прикраси: гердани, брошки, браслети,  кулони из епоксидної смоли, кольє, віночки та обручі з вишивкою та стразами, намиста з натуральних та напівдорогоцінних каменів.

228404275 2855047818088448 1378227930120819527 n

Були й  шкатулки; картини, створені у різних техніках, зокрема цифрове малювання; вишивки бісером та нитками, мікровишивка, екібани, магнітики,  декоративні деревця з природніх матеріалів; авторський одяг, постільна білизна, іграшки з натуральних тканин; етносумки, автоські фотоальбоми, вишиті писанки, ялинкові кульки та картини з фото.

Також під час «Творчої здибанки» свої поезії представила Соломія Мардарович – поетеса, журналістка, актриса, ведуча і організаторка мистецьких подій, дворазова дипломантка міжнародного літературного конкурсу романів, п’єс, кіносценаріїв, пісенної лірики та творів для дітей «Коронація слова».

Добрим моментом виставки-ярмарки стали майстер-класи та збір коштів на  корм безпритульним тваринам.

«Творча здибанка» — це відкриття безлічі можливостей, нових імен та технік, це творчі розмови і переймання досвіду і нові проєкти, які, безсумнівно, в Коломиї є», —  підсумовує пані Бойцан.

Злата ЛЕМІШ

Фото з фейсбук групи «Творча здибанка»

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено