Івано-Франківськ

Мешканців Прикарпаття попереджають про небезпечні продукти з-за кордону

В морозиві, гумці рожкового дерева та м'якому сирі виявили етиленоксид.

Мешканців Прикарпаття інформують про небезпечну речовину в деяких продуктах, що експортувалися із-за кордону. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише ПІК.

Мешканців Прикарпаття попереджають про небезпечні продукти з-за кордону

  • Етиленоксид  виявили в стабілізаторі Lugomme, що використовувався у виробництві морозива, що експортувалося з Франції (виробник: Mars Wrigley Confectionery, Steinbourg) до України (отримувач: ТОВ «ТОРГОВА ФІРМА «РУДЬ», вул. Тваринників, 8с. Шпитьки, Київська область, 08122);
  • гумці рожкового дерева з Німеччини (постачальник: ROEPER), з якого були виготовлені харчові добавки (Stab 2000, Super Neutrose Boite), що експортувались з Франції (виробник: LOUIS FRANCOIS, Marne la Vallee) до України (отримувач: TOB «ФАРІНА.ЮА», вул. 23 Серпня, буд. 49 В, кім. 25, м. Харків, 61103);
  • в м’якому сирі з Туреччини, що експортувався з Польщі (виробник: BEL POLSKA Sp. z.o.o., Poland) до України (отримувач: TOB «Укрлогістика», вул. В’ячеслава Чорновола 46А,м. Вишневе, Київська область, 08133).

Оператори  ринку протягом двох днів мають вилучити з обігу дані продукти.

“У разі виявлення даної невідповідної продукції в обігу просимо негайно повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392 або звертайтесь до територіальних управлінь, відділів”, – йдеться у повідомленні.

До слова, етиленоксид  – органічна, хімічна речовина, отрута для теплокровних тварин і людини, має канцерогенну, мутагенну, подразнюючу і наркотичну дію. Прояви такого отруєння: сильний головний біль, задишка, нудота і блювота.

Читайте також у ПІК:

Мешканців Прикарпаття попереджають про небезпечне морозиво

Мешканців західних областей України попереджають про циклон Henri

Оцінка експерта: чому дитина з перших годин життя має вживати материнське молоко

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено