Івано-Франківськ

Стало відомо, які продукти найчастіше їдять мешканці Прикарпаття

За кількістю спожитих в розрахунку на одну людину молочних продуктів область посіла перше місце в Україні.

Стало відомо, які продукти мешканці Івано-Франківщини найчастіше споживали у 2020 році в порівнянні з іншими регіонами нашої країни. Про це повідомляє Головне управління статистики в Івано-Франківській області, пише ПІК.

Стало відомо, які продукти найчастіше їдять мешканці Прикарпаття

У 2020 році  в середньому одним жителем області більше, ніж роком раніше спожито

  • молока та молочних продуктів на 8,6% (301 кг);
  • овочів і баштанних продовольчих культур – на 6,8% (155 кг);
  • яєць – на 4,5% (276 шт);
  • риби і рибопродуктів – на 4,4% (9 кг);
  • м’яса та м’ясопродуктів – на 2,3% (50 кг);
  • олії – на 1,6% (13кг), хлібних продуктів – на 1,1% (113 кг).

Разом з тим, споживання цукру зменшилось на 3,1% і склало 32 кг на одну людину за рік, картоплі – на 1,3% (187 кг), плодів, ягід та винограду – на 0,5% (54 кг).

Якщо за споживанням молочних продуктів і картоплі Івано-Франківська область займала в минулому році перше місце в Україні, то за споживанням цукру – четверте, хлібних продуктів – п’яте, олії, плодів, ягід та
винограду – дванадцяте, яєць – чотирнадцяте, м’яса та м’ясопродуктів, овочевої продукції, риби та рибопродуктів – 19–21 місця.

Читайте також у ПІК:

Як Василь Гусениця розвиває кінну акробатику в селі на Богородчанщині (ФОТО)

Заборговані зарплати: які райони Прикарпаття лідирують

Магнітні бурі у серпні: які дні найнебезпечніші

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено