Івано-Франківськ

“Україна живе в борг у природи”, – голова Держекоінспекції про стан екології

За словами, голови Державної екологічної інспекції Андрія Мальованого, українці уже використали більше ресурсів, ніж довкілля може відновити за рік.

Про це він написав на своїй сторінці у мережі Фейсбук, пише ПІК.

232913413 365867681821188 4131266175915159099 n 1

“З 8 серпня Україна живе в борг у природи. Ця дата була розрахована дослідниками організації Global Footprint Network. Щороку фахівці аналізують використання природних ресурсів у різних країнах та на планеті в цілому і визначають День екологічного боргу. Для всієї Землі він наступив 29 липня”, – йдеться у дописі.

Андрій Мальований зазначив, що, якщо щороку День екологічного боргу буде посуватись на 5 днів, то вже у 2050 році обсяг споживання ресурсів буде дорівнювати обсягу їх відновлення.

“І наразі в Україні динаміка позитивна – торік ця дата припала на 24 липня – на 2 тижні раніше. Сподіваюсь, що весь світ також вживатиме заходів, щоб пересунути день боргу і гармонія з планетою буде досягнута!”, – написав голова Держекоінспекції.

Він також додав, що єдиним виходом для людства бачить зміну підходу до споживання ресурсів.

“Прості звички, як то раціональне споживання водних та енергетичних ресурсів, зменшення генерування сміття, застосування принципу мінімалізму під час покупок, зможуть врятувати наше майбутнє”, – наголосив Мальований.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено