Івано-Франківськ

Жвавий та бадьорий: 90-літній кравець з Прикарпаття святкує ювілей (ФОТО)

10 серпня відзначив 90-річчя колишній начальник цеху з пошиття шапок у Тисменицькому райпобуткомбінаті Іван Свистун.

За багаторічну працю в хутровій сфері міста Тисмениця ювіляра привітала очільниця громади Тетяна Градюк, пише ПІК з посиланням на сайт міста.

yuvilej 03 scaled

Іван Свистун народився 10 серпня 1931 року в селі Хотимир на Тлумаччині в селянській родині. У сім’ї був єдиним сином. До школи тямущий і беручкий до науки хлопець ходив аж при трьох владах. І, відповідно, навчався у польській, німецькій окупаційній та радянській школах.

Далі вивчився на кравця та працював спочатку у селищі Обертин, а після служби в армії, на Тисменицькій хутровій фабриці. Молодий працівник шив чоловічі ондатрові шапки на експорт. Згодом пан Свистун став майстром, а ще через кілька років — начальником цеху з пошиття шапок у Тисменицькому райпобуткомбінаті.

У Тисмениці Іван Свистун знайшов свою дружину. Нею стала жителька вулиці Америка Марія Мельниченко. У подружжя народилися син і донька. На жаль, пані Марія покинула цей світ у 1997-ому році. А в ювіляра, окрім сина і доньки є ще 4 онуків та 6 правнуків. Усіх батько та дідусь навчив бути чесними, справедливими, працелюбними, наполегливими у досягненні мети, добрими і відкритими до людей.

Нині у поважні роки Іван Свистун — жвавий і бадьорий. Він любить розмовляти з рідними, дивиться телевізор, обговорює новини, згадує свої робітничі роки. А ще чоловік дуже радіє, коли його частують солодкими та пишними «тисменицькими пляцками». Також полюбляє вареники з сиром.

Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено