Івано-Франківськ

Липень 2021 року став найспекотнішим на Землі за всю історію

Попередній рекорд був встановлений у 2016 році й був нижче нового рекорду на 0,02 градуса.

Липень 2021 року став найспекотнішим місяцем у світі за всю історію спостережень, повідомляє в п’ятницю американська преса з посиланням на дані Національного управління океанічних і атмосферних досліджень, повідомляє Інтерфакс, пише ПІК.

“Зазвичай липень – найтепліший місяць у світі, але липень 2021 року перевершив сам себе і став найспекотнішим місяцем із коли-небудь зареєстрованих. Цей новий рекорд став доповненням на тривожному і руйнівному шляху, яким супроводжується в світі зміна клімату”, – цитують ЗМІ представника управління Ріка Спінрада.

“Наразі перше місце – найгірше”, – пояснив експерт.

За даними управління, сукупна температура поверхні суші і океану цього липня в усьому світі була на 1,67 градус Цельсія вище середнього показника ХХ століття. При цьому реєстрація спостережень почалася 142 роки тому.

В Азії був зареєстрований найспекотніший липень в історії, який перевищив попередній рекорд, встановлений у 2010 році.

У Європі був зафіксований другий найбільш спекотний липень в історії: температурний показник встановився на рівні липня 2010 року, проте не побив середню температуру липня 2018 року.

У Північній Америці, Південній Америці, Африці і Океанії липень 2021 року ввійшов у десятку найтепліших липнів за історію.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено