Івано-Франківськ

На Прикарпатті встановили два «полуничні» рекорди (ФОТО)

Зокрема представили найбільший в Україні ягідний пиріг та карту України зроблену з різних ягід.

DSCN4881 scaled

Рекорд встановили під час ягідного фестивалю Zahid Berry Fest, що наразі триває у селі Чукалівка Івано-Франківської міської територіальної громади, повідомляє ПІК.

Ініціатором встановлення рекорду України став підприємець Богдан Лутчин, який займається вирощуванням полуниць. Випікали пиріг на одному з івано-франківських хлібопекарних підприємств.

received 374363350743914 scaled

«Ми не мали можливості спекти великий суцільний пиріг, тому вирішили зробити його з 30 окремих пирогів. Завдовжки пиріг рекордсмен – 23 метри, завширшки 63 сантиметри. Кожен шматок важить 6 кілограмів», — розповідає ПІК Галина Іщак, директорка хлібопекарського підприємства, на якому випікали солодкого рекордсмена.

DSCN4876 scaled

Загальна вага полуничного пирога аж 180 кілограмів. На нього витратили 90 кілограмів тіста і 90 кілограмів свіжих полуниць, які привезли із господарства Богдана Лутчина. Ще 10 кілограмів витратили для прикрашання. Пекли 30 шматків пирога протягом семи годин.

DSCN4885 1 scaled

Також уперше в Україні на фестивалі представили й «ягідну» карту нашої держави. За словами пана Лутчина, це такий подарунок від його фермерського господарства на 30-річчя від Дня проголошення Незалежності України.

DSCN4881 scaled

«Карту виготовляли протягом 5 годин 3 людей. Спочатку виготовили дерев’яний макет карти, на який поставили поролон. А вже в нього  на маленьких шпажках нанизали різні ягоди. Найбільше, звісно, полуниць. Їх витратили 16 кілограм 200 грам, а ще карту виклали з 3 кілограм лохини і 2 кілограми ожини», — розповідає ПІК працівниця кейтерігнгової компанії та одна із авторок карти.

Розміри ягідної карти 1 на 2 метри.

Окрім солодких рекордів на фестивалі був концерт, майстер-класи для дітей, благодійний ярмарок, різноманітні розваги. Тисячі гостей  дійства мали змогу покуштували різноманітні меди та бджолопродукти, наливки, сири, пиво, овочеві та фруктові чипси, придбати ягоди й фрукти від  виробників з усієї України.

Злата Леміш

Фото Злати Леміш

 

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено