Івано-Франківськ

Франківщина третя знизу на ринку землі в Україні: скільки гектарів продала

До 2024 року купувати сільськогосподарську землю можуть тільки громадяни України з обмеженням в 100 гектарів.

На ринку землі в Україні Івано-Франківська область й дали тримається в кінці звітного списку. Після неї іде тільки Луганщина, що в зоні війни та Київ, де, мабуть, давно продали всі ділянки, які тільки могли, пише ПІК з посиланням на останні дані Міністерства аграрної політики та продовольства України.

1 16 1 scaled

Міністерство аграрної політики та продовольства України повідомляє, що станом на 17 серпня укладено 7425 угод про купівлю-продаж землі.

Зокрема, в Івано-Франківській області продали з 1 липня 55,9 га землі. Нагадаємо, що тиждень тому область була четвертою з кінця, продавши на той час 44,8 га. 

Лідерами за кількістю проданої землі є Харківська, Дніпропетровська та Кіровоградська області. Станом на 17 серпня в Україні було укладені угоди про купівлю-продаж 14 830 га землі.

Зараз активність на ринку землі значною мірою залежить від роботи нотаріусів.

Міністерство повідомляє:

“Подали заяви для отримання доступу до  Державного земельного кадастру 4701 нотаріус. Всього заяв – 5272, із них погоджено 4651, в черзі на розгляд – 8, відмову отримали 613”.

Також зазначають, що нотаріуси з Державним земельним кадастром працюють у штатному режимі.

ДОВІДКОВО: 1 липня Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко офіційно оголосив старт ринку землі. До 2024 року купувати сільськогосподарську землю можуть тільки фізособи-громадяни України з обмеженням в 100 гектарів.

Закон про ринок землі забороняє купувати землю іноземцям. Питання продажу землі особам без українського громадянства та іноземцям вирішуватиметься тільки на загальнонаціональному референдумі.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено