Івано-Франківськ

У Долинській громаді розвиватимуть фермерство

У Долині говорили про добробут та ефективність громади через сталий розвиток малих, середніх виробників і агровиробництва.
iz sesiynoi zaly 1 scaled

Долинська громада отримала шанс реалізувати унікальну комплексну програму розвитку фермерства та допомогу у її запуску, ставши однією з трьох громад – переможниць проекту ProФермерство. Це чудова можливість для тих, хто вже займається сільським господарством (садівництво, ягіднидництво, бджільництво, тваринництво тощо) чи фермерством, або ж має такі наміри в подальшому, повідомляє Долинська міська рада, пише ПІК.

 

Перше засідання робочої групи відбулось 18 серпня. Під час зустрічі обговорено напрямки розвитку громади у сфері сільськогосподарського виробництва, адже для громади вкрай важливо дати поштовх розвитку аграрному виробництву акцентуючи увагу на малих та середніх виробників.
Напередодні консультанти проєкту провели SWOT аналіз специфіки Долинської територіальної громади та її ресурсів:
  • Сильними сторонами представники Центру розвитку “Громада.UA” та сільськогосподарського дорадчого центру “Фермерська країна” виокремлюють – сприятливі агрокліматичні умови, хороші грунти, наявність фахівців, географічне розташування, наявність обласних та державних програм підтримки.
  • Слабкими сторонами фахівці вважають – складність та низьку поінформованість щодо участі малих с/г виробників в програмі підтримки, відсутність доступного кредитування для малих с/г виробників (застава, високі відсотки), нерозвиненість інфраструктури сільської місцевості (нерозвинені сільські ринки, інша сільська інфраструктура, що здорожчує ціну продукції), низьку продуктивність малих виробників, особливо в переробці с/г продукції.
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено