Івано-Франківськ

Як Коломия святкувала 780-річчя (ВІДЕО)

Святкова літургія, встановлення рекорду "Коломийка по-коломийськи" та концерт.
20210821113832 6553 scaled
Розпочалось святкування з літургій в місцевих храмах. Потім на подвір’ї Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття пройшла урочиста сесія Коломийської міської ради, пише ПІК із посилання на “Дзеркало Медіа“.
Справжні фанати футболу мали змогу відвідати матч на стадіоні “Юність”: ВФК “Сільмаш” (м. Коломия) — Національна збірна України серед ветеранів.

Опісля цього на площі перед залізничним вокзалом встановили рекорд “Коломийки по-коломийськи”, який завершився святковою ходою з Привокзальної площі до площі Відродження. Завершилось святкування я гала-концертом фестивалю “Покутські витоки” та виступом різних музикантів.

Взяв участь у святкуванні й народний депутат України Андрій Іванчук.

Останній рік був надзвичайно складний. Нам всім довелось пережити труднощі, про які навіть ніхто не міг здогадуватись. Я пам’ятаю, що в далекому 2015 році, коли ми заснували благодійний фонд “Покуття” для розвитку наших дітей, щоб вони були конкурентні у світі. Якби хтось тоді сказав мені, що ми будемо купляти маски для лікарів, щитки для вчителів, кисень, якого так сильно бракувало в пік цієї страшної пандемії я б ніколи не повірив. Але сьогодні ми повертаємось до нормального життя з вірою, що ми сильний народ, який вистоїть перед світовою проблемою. І сьогодні, в День народження писанкової Коломиї, ми всім показали, що наше місто найкраще. Нам є чим похвалитись, адже всі мешканці Коломиї – це її неоціненний скарб. Кожен з нас своєю працею робить місто красивішим, заради майбутніх поколінь. Нам теж колись передали цей писанковий край у спадок, і ми повинні його берегти. З Днем народження, Коломиє! З ювілеєм! А всім коломиянам бажаю міцного здоров’я і Божого благословення. Зі святом! Слава Україні!” – сказав у своєму виступі Андрій Іванчук.
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено