Івано-Франківськ

У листопаді в Україні встановлять нові дорожні знаки

З першого листопада 2021 року діятиме новий стандарт ДСТУ 4100:2021 "Безпека дорожнього руху. Знаки дорожні. Загальні технічні умови. Правила застосування".

95 main

В Україні згідно із новими стандартами встановлення дорожніх знаків індивідуального проектування виконуватимуть за новим принципом, повідомляє пресслужба Укравтодору, пише ПІК.

Усі тексти мають бути написані з великої літери. З’явиться нова форма стрілок. Для позначення центру населеного пункту та річки будуть використовувати символи європейського зразка.

Також тепер є чіткі пропорції, тобто між елементами тексту повинна зберігатися певна відстань. Для назв населених пунктів передбачена транслітерація.

Про безпеку пішоходів теж подбали: діагональні переходи будуть позначені окремим знаком, також з’являться нові таблички для острівців безпеки. Для велосипедистів теж передбачені нові знаки і таблички до дорожніх знаків.

Знаки, установлені на одній опорі, будуть розміщені за новими алгоритмами, які дозволять уникнути неправильного трактування. Також розробили новий розділ з розміщення знаків на щитах.

s 1 noyabrya v ukrayne poyavyat sya novye dorozhnye znaky foto

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено