Івано-Франківськ

Депутати облради нагадали Уряду про доцільність будівництва міжнародного пункту пропуску у районі Шибене

У п’ятницю, 10 вересня, відбулося чергове пленарне засідання Івано-Франківської обласної ради.

DSC 0195 scaled

Зокрема, депутати підтримали звернення до Прем’єр-міністра України щодо передбачення в Державному бюджеті України на 2022 рік видатків на фінансування будівництва міжнародного пункту пропуску через українсько-румунський державний кордон, повідомляє ПІК.

Мова йде про перехід у районі Шибене (Верховинський район Івано-Франківської області України) та Поеніле-де-Суб-Мунте (повіт Марамуреш Румунії).

На думку народних обранців з Прикарпаття реалізація цього важливого стратегічного об’єкту  сприятиме активізації та поглибленню економічних, культурних та політичних зв’язків між державами, збільшенню інвестицій, розвитку туризму в області та Україні загалом.

Також в Поеніле де суб Мунте та сусідніх з ним селищах проживає понад  30 тисяч етнічних українців, тому відкриття пункту пропуску сприяло б збереженню їх національної ідентичності.

У вартісному вигляді чиста загальна економічна вигода від відкриття пункту пропуску та будівництва дороги до нього протягом перших п’яти років функціонування нового пункту пропуску складатиме понад 300 млн. євро. Крім того, опосередковані вигоди складатимуть 125 млн. євро (в т.ч. економічний ефект від створення робочих місць (збільшення доходів населення) – 3 млн. євро; додаткові надходження до бюджетів усіх рівнів – 120 млн. євро; та економія на транспортних витратах громадян (заощадження) – 4,1 млн. євро)“, – йдеться у зверненні.

Повний текст звернення – ТУТ.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено