Івано-Франківськ

В Івано-Франківському районі перевірили стан постачання води: найбільше недоліків у “Тлумачкомунсервіс”

На Тлумаччині не в повному обсязі забезпечений виробничий контроль у сфері питної води.

11122233344455 main

Про стан забезпечення Івано-Франківського району питною водою в 2021 році повідомляє  в.о. начальника Головного управління Держродспоживслужби в Івано-Франківській області Микола Сендецький, пише ПІК.

Впродовж січня-серпня 2021 року фахівці управління  Держпродспоживслужби  провели в Івано-Франківському районі 5 планових, 3 позапланових  заходів  державного нагляду (контролю) у сфері питного водопостачання та 10  комісійних обстежень .

“Виявили наступні недоліки: не вирішено питання щодо розробки проекту про організацію зони санітарної охорони джерела водопостачання водозабірних та підготовчих споруд,  не в повному обсязі забезпечено виробничий контроль у сфері питної води та питного водопостачання  на КП «Тлумачкомунсервіс»,  відсутні висновки держсанепідекспертизи на устаткування у сфері питного водопостачання у «Тлумачкомунсервіс»”, – йдеться, зокрема, за результатами перевірок.

Крім того Держпродспоживслужба повідомляє, що у 2021 році в районі відібрано 36  проб для дослідження води за санітарно-хімічними показниками.

І знову у негативному сенсі фігурує Тлумач:

 “Виявлено перевищення по твердості у 7-ми пробах води  з  централізованого водопроводу КП «Тлумачкомунсервіс», сільського водопроводу с. Підвербівці та невідповідність по мікробіологічних показниках у 2 пробах питної води з сільських водопроводів Тлумацької ТГ .

Невідповідають мікробіологічним показникам виявлена також у КП “Богородчанське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства” (2 проби), сільському водопроводі с. Пуків Рогатинської ТГ (1 проба), КП «Івано-Фраківськводоекотехпром» (1 проба).

Яких заходів мають вжити на місцях для покращення якості води,  Держпродспоживслужба області наразі не повідомляє.

Читайте також:

Традиційна жіноча прикраса: у Тлумачі розповіли історію виникнення герданів (ФОТО)

Відійшов у засвіти вчитель франківського ліцею родом з Тлумаччини

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено