Івано-Франківськ

В Україні в новому епідсезоні передбачають три штами грипу

У 2021–2022 році очікується аналогічний епідемічний сезон грипу, як і минулого року.

123455 1 large scaled

У новому епідсезоні в Україні ймовірно циркулюватимуть три штами грипу. Про це розповів Ігор Кузін, заступник міністра охорони здоров’я-головний державний санітарний лікар України в онлайн-інтерв’ю, передає пресслужба МОЗ, пише Львівський портал, інформує ПІК.

Грип не відрізнятиметься появою нових штамів або прогнозами щодо більш важкого перебігу хвороби.

Прогнозують, що цього епідсезону в країні циркулюватимуть три штами грипу:

  • B/Washington;
  • H1N1;
  • H3N2

За словами Ігоря Кузіна цьогоріч в українські аптеки доставлять більшу кількість вакцин, ніж минулого року, – приблизно мільйон доз. Але остаточні кількості будуть регулюватися попитом.

Ігор Кузін також анонсував виробництво вакцини проти грипу від українського виробника. Її поява запланована на перше півріччя 2022 року.

«Українські фармацевтичні виробники проводять перемовини щодо локалізації виробництва вакцини від грипу на території України. Це буде трьох- або чотирьохвалентна вакцина в монодозних шприцах. Це буде продукція «in bulk» (тобто в Україні здійснюватимуть фасування діючої речовини, пакування та маркування), але водночас ми матимемо свого вітчизняного виробника, який зможе забезпечити країну необхідною кількістю вакцин. І ми не будемо змушені шукати її на ринках Європи», – сказав Кузін.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено