Івано-Франківськ

Реєстрація домену для сайту: вибір і перевірка імені

Домен є своєрідним обличчям ресурсу, що представляє конкретний бізнес.

Для домену підбирається цікаве ім’я, яке повинне запам’ятатися та привернути увагу відвідувачів. Вони його запам’ятовують і потрапляють на обраний сайт у відповідний час.

Реєстрація домену здійснюється поетапно, а саме:

  1. Вибір оптимального імені;
  2. Перевірка домену на зайнятість;
  3. Реєстрація імені.

Вибір доменного імені

Здійснюючи таке завдання, треба бути обізнаним з головними реєстраційними правилами. Наприклад, будь-яке найменування є унікальним, повторна реєстрація виключена. Практика показує, що цікаві, гучні та пам’ятні імена зайняті. Потрібно придумати щось унікальне, що характеризує сайт.

Що стосується довжини домену, вона варіюється в межах 2-63 символів. Стандартно задіюються знаки з латиниці, дефіс з цифрами. Можлива також реєстрація домену IDN із застосуванням кириличних літер, але такі домени погано працюють з поштовими сервісами, некрасиво відображаються в рядку браузера і тому слабо поширені.

Деякі зони мають індивідуальні правила з проведення реєстрації, що особливо актуально для доменів національного масштабу. У таких випадках може вимагатися додаткова інформація, наприклад:

  • Громадянство держави, до якого належить зона;
  • Торгова марка, офіційно зареєстрована у такій країні.

Таку інформацію варто уточнювати попередньо, ще до реєстрації. Беручи до уваги ці нескладні правила, можна придумати ім’я сайту, для чого також є окремі рекомендації.

Не варто користуватися занадто довгою назвою, яка складно сприймається і запам’ятовується користувачами. Відповідно, його відтворення в пошуковику викликатиме складнощі. Оптимальний варіант – два-три слова, які максимально розкривають ресурс.

9bf11f63d5c2079aab89c9a04fdfde82cb984133

Основні рекомендації щодо вибору домену

Доречною стане звучна, чіпляюча абревіатура, її гідною альтернативою може стати вигадане слово. Дуже важливо стежити за тим, щоб воно приємно сприймалося на слух, запам’ятовувалося, не було схожим на що-небудь.

Якщо розглядати сайти для ведення бізнесу, в їх відношенні доречно застосовувати найменування бренду, ТМ, безпосередньо компанії. Така практика є поширеною у світовому масштабі. У разі створення особистого бренду або сайту доречними стануть комбінація прізвища, імені, їх оригінальне обігравання.

Нерідко в імені відображаються ключові слова, найактуальніші для конкретного напряму, що просувається. Спрощується робота для користувача, адже він розуміє, про що розповість йому конкретний сайт.

registracia domenov

Перевірка домену на зайнятість

Подібна перевірка відносно зайнятості здійснюється на сайтах доменних реєстраторів. Якщо повернутися в загальні поняття, з’ясовується, що конкретний домен реєструється усього лише 1 раз. Відповідно, при створенні цікавої і відповідної назви відразу ж слід здійснити перевірку домена. Перегляд по доменних зонах вказує на зайнятість імені в конкретній ніші, визначає домени, де таку назву можна придбати.

Часто придуманий домен виходить зайнятим. У такому разі можна спробувати перевірити домен в інших зонах. Прикладом стануть зони загального користування, вони є найстарішими і поширенішими практично по всьому світу: .com; .org; .info та інші. Вони доречні за відсутності необхідності в чіткій вказівці на тематику сайту, в орієнтуванні на конкретних користувачів.

Якщо говорити про національні домени, вони є власністю певних регіонів, країн:

  • для України – .ua (потрібно торгову марку);
  • для Німеччини – .de;
  • для Білорусі – .біл.;
  • для Азії – .asia і ін.

У окрему категорію входять домени тематичного значення. З їх допомогою визначається конкретна специфіка діяльності. Подібних зон налічується величезна кількість, з них для конкретного ресурсу нескладно підібрати відповідний варіант. Наприклад, доменна зона .dental чудово підійде для стоматологічної клініки .education для школи або освітнього порталу .news для новинного ресурсу.

З усього цього виходить, що перевірка домену на зайнятість має велике значення. І справа не лише у визначенні доступності його реєстрації. Так з’являється можливість огляду усіх альтернативних варіацій, з яких підбирається пропозиція, найбільше відповідна для конкретного випадку.

ПРОМО

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено