Івано-Франківськ

Через несправність енергоблоків Бурштинська ТЕС просила допомоги у Словаччини

14 вересня на Бурштинській ТЕС сталося аварійне відключення 5, 12 та 10-го енергоблоків.

1525680892

Центр НЕК «Укренерго» звернувся до Словаччини з проханням надати аварійну допомогу Бурштинській ТЕС для уникнення відключення споживачів, повідомляє пресслужба “Укренерго”, пише ПІК.

Вчора о п’ятій годині ранку через свищ у котлі аварійно відключився блок №5, а також аварійно розвантажилися блоки №12 та №10. Після цього Калуська ТЕЦ почала збільшувати генерацію, але пізніше була аварійно розвантажена через дефект парової засувки.

“Згодом аварійно відключився блок №1, який під’єднали до мережі після ремонту о 6:07. Перший блок відключився через свищ у котлі, після чого аварійно розвантажився і блок №8”, – повідомили в “Укренерго”.

Для забезпечення надійного електропостачання через відсутність резервних потужностей на електростанціях “острова Бурштинської ТЕС” з 11:00 14 вересня до 01:00 15 вересня диспетчерський центр активував аварійну допомогу з енергосистеми Словаччини.

Під час проблем на ТЕС зафіксували порушення графіка експортних поставок електроенергії. Вже о 1-й годині ночі 15 вересня графік відновився та виконується без порушень.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено