Івано-Франківськ

На Бурштинській ТЕС до опалювального сезону вкладуть у ремонти пів мільярда гривень

Бурштинська ТЕС планує вкласти близько 546 мільйонів гривень у ремонти енергоблоків та обладнання станції за підсумками року.

1553607213

За перше півріччя станція вже провела ремонти трьох енергоблоків, і ще три планує зробити до кінця року.

Роботи виконують в рамках підготовки до опалювального сезону, пише ПІК.

За перше півріччя підприємство витратило 225 млн грн на ремонти енергоблоків №5, №8 та №10. До кінця року Бурштинська ТЕС планує вкласти ще близько 321 млн грн, які будуть спрямовані на ремонти енергоблоків №7, №11 та №12, а також загальностанційне обладнання, будівлі та споруди.

«Тільки за сім місяців 2021 року ми відпустили в мережу понад 4 млрд. кВт.г. електроенергії, що на 150 млн. більше запланованого відпуску. Тому до початку осінньо-зимового періоду підприємство активно накопичує вугілля на складах за рахунок видобутку на шахтах ДТЕК Енерго та імпортного вугілля з Польщі, а також проводить ремонтну кампанію своїх енергоблоків», – коментує Валерій Хом’яков, директор ДТЕК Бурштинська ТЕС.

Сума інвестицій в ремонти ТЕС ДТЕК Енерго з початку року склала 878 мільйонів гривень.

А до кінця року вкладення очікуються загалом на рівні 2,5 млрд грн. Активізувати ремонтну кампанію стало можливим завдяки нормалізації у серпні ситуації на ринку електроенергії. Це дозволило досягти економічно обґрунтованих цін та, таким чином, знайти необхідні ресурси для підготовки генерацій до осінньо-зимового періоду.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено