Івано-Франківськ

Цінова ситуація на Прикарпатті: що найбільше подорожчало і подешевшало у серпні

На споживчому ринку області в серпні  порівняно з липнем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,9%.

Цінова ситуація на Прикарпатті: що найбільше подорожчало і подешевшало у серпні

Цінова ситуація на Прикарпатті: найбільше (на 18,2% та 5,6%) подешевшали овочі та фрукти. На 1,7–0,2% знизилися ціни на рис, сметану, безалкогольні напої, масло.

Водночас на 11,7% подорожчали яйця, на 4,4–0,4% зросли ціни на цукор, м’ясо птиці, маргарин, кисломолочну продукцію, макаронні вироби, рибу та продукти з риби, молоко, сири, соняшникову олію, хліб. Про це повідомляє Головне управління статистики в Івано-Франківській області, пише ПІК.

Алкоголь та тютюнові вироби подешевшали на 0,4%, що пов’язано з акційними знижками на алкогольні напої на 1,9%. Разом з тим на 1,0% подорожчали тютюнові вироби. Ціни на одяг і взуття знизилися на 3,4%, на одяг – на 4,1%, на взуття – на 2,6%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,2% відбулося за рахунок підвищення цін на матеріали для утримання і ремонту житла на 2,0%, оренду житла – на 1,9%.

Ціни на транспорт у цілому підвищилися на 1,9% в першу чергу за рахунок подорожчання транспортних послуг на 5,1%. Водночас на 1,0% подешевшали автомобілі.

Читайте також у ПІК:

Мешканці Калуської ТГ вперше відправляться на прощу до Гошева (ПРОГРАМА)

На Прикарпатті розпочався збір соняшнику, кукурудзи та сої: про що просять фермерів

Джерелом захворювання є миші: на Прикарпатті виявили інфекційну хворобу

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено