Івано-Франківськ

У Львові стартував єдиний в Україні фестиваль бандури

На круглий стіл запросили виробників бандур та аксесуарів для них з різних міст України.
630 360 1631732006 1593
У Львові розпочався V Lviv Bandur Fest – єдиний в Україні фестиваль бандури, який об’єднає музичну, навчальну та дискусійну платформи.

Про це на пресбрифінгу повідомила засновниця й артдиректор фестивалю Анастасія Войтюк, передає кореспондент Укрінформу, пише ПІК.

«Ми стартуємо сьогодні… Зокрема, сьогодні ввечері львівський гурт «Три кроки в ніч» презентує свою авторську програму. Це постійні учасники фестивалю сучасної бандури – вони грають своє, і це дуже цінно, адже мало людей, які грають власну музику на бандурі. 70% фестивалю будуть проходити в «Сенсотеці» – це і майстер-класи, і концерти, і круглий стіл, який відбудеться вже завтра», – розповіла Войтюк.

Головне завдання, яке ставлять організатори, – подивитися на ринок цих інструментів з урахуванням потреб музикантів, музичних шкіл: зокрема, які бандури виробляються і чи є вони доступними.

Важливе місце на фестивалі посідають навчальні програми. Іван Ткаленко з Києва, який співпрацює з Тарасом Петриненком та іншими відомими артистами, проведе майстер-клас гри на електробандурі. Також будуть майстер-класи від Романа Гриньківа, який ознайомить із техніками гри на бандурі та прийомами імпровізування. Про джаз на бандурі розповість Ольга Гончаренко, засновниця гурту KoloYolo.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено