Івано-Франківськ

Відійшов у засвіти відомий тележурналіст з Прикарпаття (ВІДЕО)

У Івано-Франківськ відійшов у вічність Ярослав Іванович Гнесь.

242190652 4110175272413133 7507320838348197188 n scaled

Про це у соцмережі повідомив телевізійний оператор Михайло Яремчук.

«Відійшов у вічність Ярослав Іванович Гнесь…колега,побратим і просто -хороший друг.Помолімося за упокій душі Івано-Франківського Ален Делона», – йдеться у повідомленні.

Ярослав Гнесь народився 2 січня 1953 року в селі Узин Тисменицького району. Навчаючись у школі, полюбляв дописувати до районної газети «Вперед». Напевно, ті перші спроби і визначили подальшу доля майбутнього журналіста. Але шлях до справжньої журналістики Ярослав мусив пройти через службу в армії і навчання на факультеті журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Після його закінчення працював редактором програм Чернівецького обласного телерадіокомітету.

Знову служба в армії, щоправда, вже офіцером. Був політпрацівником однієї з військових частин, кореспондентом дивізійної газети. Після демобілізації повернувся на роботу в Чернівецькій телерадіокомітет. А згодом Ярослав  отримав запрошення на посаду старшого редактора Івано-Франківського облтелерадіокомітету, на яке охоче відгукнувся.

1991-го Ярославу Гнесю запропонували очолити творчий процес на новоствореному телебаченні «40 канал». Для головного редактора нова посада відкрила нові шляхи для професійного вдосконалення. Стажувався в США.  Працював головним редактором на обласному телебаченні «Галичина», а   останні роки був його спецкором. Творчі доробки Ярослава були переможцями різних республіканських та міжнародних конкурсів.

  Ярослав Гнесь обирався депутатом Івано-Франківської міської ради третього демократичного скликання, неодноразово – членом правління і секретаріату обласної організації НСЖУ.

152461 1140x570 1 696x348 1

Нагадаємо, Ярослав Гнець був першим телевізійним ведучим програми “Галицькі вісті”, яка вперше вийшла в ефір 14 жовтня 1990 року.

«Ми закохані в телебачення!» – сказав у першому випуску галицьких вістей ведучий Ярослав Гнесь.

З обласного радіо для телебачення готували матеріали Анатолій Василишин, Тамара Павленко, Ярослав Гнесь та Богдан Кучер. З газет: Олег ОлексюкІгор НикоровичМихайло Дем’янюк, Володимир Черняк, з досвідом кінодокументалістики прийшов Мирослав Бойчук. Хлопці, які не мали спеціальної освіти, але мали величезне бажання показувати світ через призму свого ока, почали вчитися знімати на відеокамері. Це були Тарас Брухаль, Павло Волинський, Андрій Соболевський, Богдан Тютюнник, Віктор Кадук.

hqdefault

Перший випуск монтував Володимир Терещук, а заставку для передачі намалював художник Володимир Кіндратишин. До пізніших телепередач підключився Іван Вовк.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено