Івано-Франківськ

Відійшов у засвіти відомий прикарпатський журналіст (ФОТО)

І знову сумна звістка для журналістської спільноти Прикарпаття. 19 вересня не стало Флиса Романа Дмитровича.

242347444 4116464448450882 6484396763868276783 n

Роман Флис народився 3 січня 1937 року в Делятині. Закінчив факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка.

Працював в обласній газеті  «Прикарпатська правда» старшим літературним працівником-кореспондентом, згодом – редактором-кореспондентом Надвірнянського районного радіомовлення, відповідальним редактором Яремчанського міського радіомовлення та редактором регіонального часопису «Яремчанський вісник».

Друкувався в багатьох вітчизняних ЗМІ. Крім матеріалів, публікував і світлини, одна з яких, «Крива люфа» – увічнення розвалу СССР», обійшла не тільки всю Україну, її подали численні  газети багатьох країн.

Як літературний редактор прозових та поетичних збірок Роман Дмитрович  у своєму доробку має понад десяток книжок різних авторів, що  вийшли друком у різних видавництвах. Його неодноразово обирали головою ревізійної комісії Івано-Франківської обласної спілки журналістів НСЖУ. Нагороджений Золотою медаллю української журналістики.

Роман Флис був уродженим інтелігентом, чудовим професіоналом, товариським і щирим, чуйним і доброзичливим, вірним другом і добрим  порадником для колег.

«Сумуємо. Співчуваємо родині покійного Романа Флиса. Хай земля йому буде пухом, а Небеса приймуть його душу в свої обійми!», – йдеться у повідомленні Івано-Франківської обласної спілки журналістів НСЖУ.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено