Івано-Франківськ

Яким ми запам’ятаємо видатного журналіста та телеведучого Ярослава Гнеся (ФОТО, ВІДЕО)

На 69-му році життя відійшов у вічність відомий прикарпатський журналіст і телеведучий Ярослав Гнесь.

205461 Aroslav Gnesx Galichina TV 960x380 0 scaled

Ярослав Гнесь народився 2 січня 1953 року в селі Узин Тисменицького району. Навчаючись у школі, полюбляв дописувати до районної газети «Вперед». Напевно, ті перші спроби і визначили подальшу доля майбутнього журналіста.

Але шлях до справжньої журналістики Ярослав мусив пройти через службу в армії і навчання на факультеті журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Після його закінчення працював редактором програм Чернівецького обласного телерадіокомітету.

Знову служба в армії, щоправда, вже офіцером. Був політпрацівником однієї з військових частин, кореспондентом дивізійної газети. Після демобілізації повернувся на роботу в Чернівецькій телерадіокомітет. А згодом Ярослав  отримав запрошення на посаду старшого редактора Івано-Франківського облтелерадіокомітету, на яке охоче відгукнувся.

14 жовтня 1990 року на екрани телеприймачів іванофранківців вийшла перша місцева телепередача «Галицькі вісті». Розпочалося все з того, що Ярослав Гуменюк, тоді кореспондент газети «Галичина», разом з кількома ентузіастами започаткував Народну телестудію «Захід».

1991-го Ярославу Гнесю запропонували очолити творчий процес на новоствореному телебаченні «40 канал». Для головного редактора нова посада відкрила нові шляхи для професійного вдосконалення. Стажувався в США.

Працював головним редактором на обласному телебаченні «Галичина», а останні роки був його спецкором.

sddefault

Творчі доробки Ярослава були переможцями різних республіканських та міжнародних конкурсів.

Ярослав Гнесь обирався депутатом Івано-Франківської міської ради третього демократичного скликання, неодноразово – членом правління і секретаріату обласної організації НСЖУ.

Поховали видатного медійника 18 вересня у рідному селі  Узині.

YAroslav Gnes

За інформацією Івано-Франківської обласної спілки журналістів НСЖУ.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено