Івано-Франківськ

У МОЗ назвали причину смерті студента після вакцинації проти COVID-19

З флакона, з якого отримав ін'єкцію 19-річний Володимир Сало, вакцинували ще п'ять осіб і всі почуваються добре.

posle vaktsinatsii 1300x820 scaled

У МОЗ повідомили, що медики встановили причину смерті 19-річного студента Українського гуманітарного інституту Володимира Сало, який помер 13 вересня незабаром після того, як йому  зробили щеплення від коронавирусу, повідомляє Дзеркало тижня, пише ПІК.

За словами головного санлікаря Ігоря Кузіна, причиною смерті хлопця стала серцево-легенева недостатність і набряк легень, гостра коронарна недостатність. Про це Кузін розповів “ТСН”.

“Безпосередньо привела до смерті серцево-легенева недостатність, набряк легенів. Але що саме викликало такий стан, поки залишається невідомим, ми будемо чекати лабораторних досліджень”, – сказав Кузін.

“Ми всі категорично заборонили йому робити вакцинацію, ми люди віруючі”, – заявила мати студента Галина Сало. Жінка зізналася, що навіть не здогадувалася про те, що син пішов проти її волі і зробив щеплення від COVID-19.

Нагадаємо, що інформацію про смерть хлопця передали у Міністерство охорони здоров’я через тиждень, хоча про такі випадки повинні повідомляти екстрено. Поліція тим часом відкрила кримінальне провадження, але експертиза триватиме місяць.

Раніше в університеті, де навчався студент, повідомили, що Володимир Сало зробив щеплення вакциною Pfizer о 14:30, а до вечора у нього піднялася температура. Приблизно о 20:15 почалися судоми – через 20 хвилин його пульс зупинився. Відзначається, що з флакона, з якого отримав ін’єкцію Сало, вакцинували ще п’ять осіб і всі вони відчувають себе добре.

Читайте також:

 Києві після вакцинації помер 19-річний студент з Львівщини

Вакцинація: де в Україні найменше та найбільше охочих щепитися проти коронавірусу

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено