Івано-Франківськ

МОЗ хоче зобов’язати до COVID-вакцинації певні професії та сфери

Ляшко послався на статтю 12 закону про захист населення від інфекційних хвороб.

Міністерство охорони здоров’я планує затвердити перелік сфер, професійні колективи яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням від коронавірусної інфекції: до нього включать працівників освіти й органів влади, повідомляє УП, пише ПІК. 

“Перші наші пріоритетні групи – ті, хто вакцинувалися на перших етапах кампанії, – вже досягнули показників понад 80% охоплення. Це – медичні працівники, військові Збройних сил, структури Міністерства внутрішніх справ, Національна гвардія і наші рятувальники. В інших органах державної влади ситуація не така оптимістична. Тому за результатом ранкової урядової наради пропонуємо започаткувати впровадження обов’язкових профілактичних щеплень проти гострої респіраторної хвороби COVID-19. Зокрема, для працівників закладів освіти, працівників міністерств та інших центральних органів виконавчої влади та їхніх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій. Такий підхід уже передбачено чинним законодавством”,- міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Міністр наголосив, що Європейський суд із прав людини у квітні цього року підтвердив, що обов’язкова вакцинація є законною і може бути необхідною в демократичних суспільствах та не суперечить Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Ляшко попросив уряд підтримати протокольне доручення, що дозволить скласти перелік професій виробництв та організацій, працівники яких мають бути вакциновані.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,InstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено