Івано-Франківськ

У чотирьох районах Прикарпаття незаконно видобували корисні копалини (ФОТО)

Поліціцейські Прикарпаття виявили незаконні видобутки та перевезення  піщано-гравійних сумішей на Косівщині, Коломийщині, Калущині та Тисмениччині.
242526940 6609434945763756 5611313344279618660 n scaled

В межах розпочатих кримінальних проваджень слідчі вилучили спецтехніку та вантаж.

Минулого тижня поліції Коломийщини виявили двох мешканців Нижньовербізької територіальної громади, які на березі річки Пістинька видобували гравій та завантажували його для подальшого перевезення.

Правопорушники не мали дозвільних документів для законного здійснення такої діяльності.

Ще один факт незаконного видобутку корисних копалин правоохоронці виявили на березі русла річки Рибниця, що у межах села Старий Косів Косівської міської громади.

Факт незаконного перевезення гравію також задокументували у селі Перевозець, що на Калущині. Там офіцери поліції зупинили саморобний транспортний засіб, який перевозив гравій без відповідних документів. За кермом перебував 30-річний мешканець району.

У Хом’яківці, що на Тисмениччині, правоохоронці зупинили вантажний автомобіль MAN, причіп якого був заповнений корисними копалинами. При спілкуванні з поліцейськими 30-річний керманич не зміг пояснити походження гравію та не надав жодних дозволів на свої дії.

Останній випадок зафіксовано в Старому Лисці, де 33-річний місцевий мешканець, за допомогою вантажного автомобіля “ЗІЛ”, вчиняв погрузку гравійної суміші. Чоловік пояснив, що видобував корисні копалини для власних господарських потреб.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на транспортні засоби і вантаж.

Слідчі дії тривають в рамках розпочатих кримінальних проваджень. Йдеться про порушення правил охорони або використання надр.

Поліція Івано-Франківщини вкотре нагадує, що видобуток піщано-гравійної суміші та інших корисних копалин у заплавах та руслах річок заборонений природоохоронним законодавством. Надмірний видобуток також призводить до негативних наслідків під час весняних повеней.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено