Івано-Франківськ

1500 жителів Калуської громади здійснили прощу до Гошева (ФОТО)

У суботу, 25 вересня, відбулась проща громади Калущини до Чудотворної ікони Матері Божої в Гошеві.

1500 жителів Калуської громади здійснили прощу до Гошева (ФОТО)

1500 жителів Калуської громади йшли пішки до Гошева. З цієї нагоди святкову Божественну Літургію очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин. Про це повідомляє Івано-Франківська Архієпархія, пише ПІК.

Розпочалась проща з урочистого винесення з храму чудотворної ікони Матері Божої та хоругви Калуської міської територіальної громади за участю духовенства під супровід духового оркестру. Міський голова Андрій Найда спільно з заступниками та духовенством урочисто зустріли та привітали Митрополита Володимира Війтишина.

05 scaled

В часі проповіді Архієрей привітав усіх присутніх у чудотворному місці на Ясній Горі у Гошеві та закликав усіх прибігати в молитвах до Пресвятої Діви Марії.

«Бог хоче, щоб усі ласки, які нам вислужив Ісус Христос, спливали на людей через руки Марії Матері Божої. Вона є наче мостом, яким ми можемо швидше і безпечніше дістатися до Христа. Прибігаймо до Марії в усіх потребах тілесних і душевних до нашої Духовної Матері», – виголосив Митрополит Володимир.

В рамках прощі відбулась зустріч міського голови і дітей з інвалідністю. Андрій Михайлович вручив дітям пам’ятні подарунки про цей визначний день для громади Калущини.

04 scaled

Вперше, на Святій горі у Гошеві було проведено духовний фестиваль «Під покровом Твоїм, Богородице», участь у якому взяли понад 500 учасників з різних куточків Калущини. Учасниками фестивалю стали високопрофесійні колективи Калуської дитячої музичної школи, народні та аматорські колективи закладів культури та церковні хори. У їх виконанні глядачі почули духовні піснеспіви на прославу Матері Божої та її сина Ісуса Христа.

У рамках фестивалю також  був проведений пленер художників за участі Фахового коледжу культури і мистецтв.

06 1 scaled

Читайте також у ПІК:

На Богородчанщині Митрополит Епіфаній освятив храм на честь Трьох святителів

У Гошівському монастирі сестри виготовляють макарони, щоб допомогти нужденним (ФОТО)

Шанс на життя: 10-річній Ані з Калущини потрібна допомога небайдужих (ФОТО)

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено