Івано-Франківськ

Ринок землі на Прикарпатті: чому не проявляють активності ні власники, ні влада громад

Продали на Франківщині тільки 236 гектарів української землі.

Zemlya02

Ринок землі на Прикарпатті надзвичайно пасивний. Люди не квапляться продавати свої ділянки через низьку вартість землі. А влада територіальних громад не поспішає проінвентаризувати площі, щоб у подальшому мати додаткові надходження до бюджету.

Таку думку висловив сьогодні на нараді в Івано-Франківській ОДА Олег Шастко (за трибуною) –  в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, повідомляє ПІК.

243250294 2633110013657679 3253788129401924356 n scaled

“Ринок землі запущений в Україні з 1 липня цього року. За інформацією, яку ми маємо, на цей час укладено всього 128 правочинів про продаж землі. Продали 236 гектарів. Чи дає це підстави говорити про шалений розпродаж української землі? Звичайно, що ні”, – сказав Олег Шастко.

Він також додав, що середня вартість одного гектара склала 19,1 тисячі гривень. Тож люди не квапляться продавати свої паї, розуміючи, що ціна на землю ще не є достатньо сформована.

Тим часом занепокоєння викликає ситуація із землею багатьох територіальних громад.

“Для того, щоб земля була джерелом надходження подвоєних коштів до місцевих бюджетів, необхідно мати відповідну документацію на землю.  Зокрема, треба поновити нормативно-грошову оцінку земель. На проведення цієї роботи в області передбачено 1,2 млн. гривнень субвенції. На жаль, значна частина громад не квапиться скористатися цією можливістю та підготувати свої землі до ринкових відносин”, – сказав Олег Шатько.

Виглядає на те, що влада на місцях не особливо турбувається про наповнення бюджетів громад.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено