Івано-Франківськ

Стало відомо, скільки хворих з COVID-19 на Прикарпатті перебувають в реанімаціях

За тиждень на Франківщині кількість нових недужих на ковід зросла на 20 % .

shchotizh106

На Прикарпатті зростає кількість хворих на коронавірусну інфекцію. За минулий тиждень захворіли 1165 осіб. Це на 20 відсотків більше у порівнянні з попереднім тижнем.

Про це повідомив сьогодні, 28 вересня, заступник директора департаменту охорони здоров’я  Івано-Франківської ОДА Володимир Дзьомбак (на фото) під час наради під керівництвом голови облдержадміністрації Світлани Онищук із головами РДА, керівниками підрозділів центральних органів виконавчої влади, територіальних громад, пише ПІК.

«Сьогодні на лікуванні перебувають 2300 прикарпатців, 747 знаходяться у стаціонарі, 50 – в реанімації, 13 – підключені до апаратів штучної вентиляції легень. 50 відсотків хворих на COVID-19 – це кисневозалежні пацієнти», – зазначив Дзьомбак.

За його словами, в області щоденно виявляють від 80 до 200 нових випадків захворювання на COVID-19. Лише за попередню добу на Івано-Франківщині коронавірус діагностували у 131 особи, 4 людини померли внаслідок ускладнень.

Володимир Дзьомбак підкреслив, що вакцинація проти коронавірусу допомагає уникнути захворювання. Також вона сприяє легкому перебігу хвороби.

“Наразі в області провакциновано 297 488 осіб. Першу дозу отримали 174 742 прикарпатці, другу – 122 746. Опісля проведення другої дози через 14 днів провакциновані особи можуть звертатися до сімейних лікарів задля отримання сертифікатів про імунізацію, які будуть дійсні 365 днів”, – сказав заступник керівника департаменту охорони здоров’я.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено