Івано-Франківськ

Авіакатастрофа на Коломийщині : що призвело до трагедії (ВІДЕО)

Теракт, вбивство, відсутність тяги двигуна, перевантаження - серед ймовірних причин трагедії.

28 липня в селі Шепарівці, що на Коломийщині, трапилася авіакатастрофа – спортивний літак впав на житловий будинок. Загинув пілот із 40-річним досвідом Ігор Табанюк та троє пасажирів-іноземців.

index00 scaled 1

І поки дві сім’ї оговтуються від трагедії, люди гадають, що стало причиною.

Серед імовірних причин, які спричинили загибель людей називають теракт, вбивство, несправність мотору, перенавантаження тощо.

Про це йшлося у передачі Суспільного “По-людськи”Суспільного “По-людськи”, пише ПІК.

Учень загиблого пілота Олександр Загородний у студії Суспільного розповів, що авіакатастрофу спричинила поломка управління.

“Щось сталося з управлінням, поки що це — моя така версія. Ми говорили з дуже багатьма пілотами, якщо була б якась важка ситуація, то ми б усі могли помилитися. В цій країні 99% пілотів так званої малої авіації могли б припуститися помилки, Ігор Петрович не міг. Він був одним з найкращих, якщо ненайкращий у цій країні. Отже, він не міг вивести цей літак, не міг фізично. Очевидно, була якась поломка. Я думаю, що сталася технічна поломка з літаком, думаю що так. Він не міг просто так полетіти на якийсь будинок. Знаючи його, він би до останнього відводив цей літак”, — каже Олександр Загородний.

За його словами, є відео, на якому людина поранила йому руку.

“Є відео, коли Ігор Петрович, намагаючись не пустити одного з цих людей, про які говорять, тримає за ручку, а він завдає йому удари ключами. Рани до крові. Ця людина на камеру говорить: “Ти тут ніхто. Ми тебе звідси викинемо”. А Ігор Петрович цих людей вчив літати, він їх привів в авіацію”, — каже Олександр Загородний.

Син Ігоря Табанюка розглядає версії вбивства чи теракту. За його словами, перед загибеллю до його батька надходило багато погроз з метою відібрати аеродром у Коломиї.

“Погрози через телефонні дзвінки, передавали через людей, різних пілотів — це все крутилося. Зрізали замки на ангарі, проникали туди. От недавно вкрали там двигун літака, зрізали камери. За погрозами стояли троє людей. Їм батько дозволив добудувати третій ангар, і вони пішли іншим шляхом. Він не чекав, що буде такий розвиток подій. Він забороняв літати”, — каже син загиблого пілота Ігор Табанюк.

Чоловік розповідає, що аеродром у Коломиї потрібен був людям, які займалися контрабандою.

“Багато хто займався контрабандою — з найближчих аеродромів. Оскільки почалися масові арешти цих аеродромів, забирали літаки, то вони націлилися на найближчий аеродром, він один там залишився. Батько не раз звертався, більше сотні звернень, і прокуратура та поліція ніяк не реагували. Вони навіть на виклики щодо проникнення на територію аеродрому не звертали увагу — нікого не присилали”, — каже Ігор Табанюк.

Прізвища людей, які хотіли відібрати аеродром, Ігор Табанюк відмовився називати, посилаючись на те, що триває слідство. Чоловік пригадує, що у день авіакатастрофи батька викликали у поліцію Коломиї щодо викраденого двигуна.

“І він (пілот Ігор Табанюк — ред.) дівчині-слідчій заявив, якщо найближчим часом з ним щось трапиться, винні будуть ті три людини. Чомусь ховають цю дівчину, поліція ніяк не розслідує цю ситуацію. Чомусь одразу не приїхали, не огородили місце. Переважно це роблять експерти з авіакатастроф, вони повинні огородити територію і по детальках все зібрати. Адже їм заявили, що, можливо, це — теракт. Також можлива версія, що зараз технології дозволяють підчепити банально якийсь жучок. Це — легкий мотор, вуглепластиковий літак. Достатньо на невеликій висоті віддалено його підірвати. Його навіть ніхто не помітить. Тому що літак, зважаючи на відео, повністю некерований був”, — каже син загиблого пілота.

Валерій, власник будинку, на який впав літак, зазначив, що літак був перевантажений. Учні Табанюка, заперечують апелюючи до того, що вразі перевантаження літак не зміг би набрати таку висоту, або ж взагалі б не взлетів.

Детальніше дивіться у програмі Суспільного “По-людськи”:

 

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено