Івано-Франківськ

Що зміниться в Україні з 1 жовтня

З 1 жовтня в Україні зміняться комунальні тарифи, а для водіїв автомобілів введуть нові штрафи.

В Україні з 1 жовтня 2021 року життя в деяких аспектах зміниться. У другому місяці осені підвищать комунальні тарифи, введуть нові штрафи для водіїв і відкриють призов в армію. Крім того, в жовтні нас може чекати посилення карантинних обмежень, повідомляє УНІАН, пише ПІК.

Тарифи на газ в Україні з 1 жовтня

Компанія “Нафтогаз” вводить новий тариф “Комфортний сезон” з 1 жовтня по 30 квітня. Ціна на газ складе 7,96 грн за куб. м з ПДВ без вартості доставки. Споживачі виплачуватимуть суму рівномірними частинами за сім місяців споживання газу.

На Тисмениччині у п'яти селах відключать газ

Тарифи на світло в Україні з 1 жовтня

Ціна на електроенергію для простих споживачів буде знижена. Якщо споживач використовує менше ніж 250 кВт-год, тариф складе 1,44 грн/кВт-год. Для домогосподарств, які споживають понад норму, ціна на світло складе 1,68 грн за кВт-год.

Уряд ухвалив рішення щодо ціни на світло: скільки платитимуть українці у серпні

Тарифи на тепло з 1 жовтня

Тарифи на опалення з жовтня зростуть приблизно на 40% через подорожчання газу. Ціни в різних містах будуть відрізнятися. Тариф на тепло складе приблизно 2151,77-2433,90 грн/м кв за 1 гігакалорію. Споживачі без лічильника платитимуть 53,2 грн / м2.

1630821 u sichnevih platizhkah e znizhka na opalennya ta garyachu vodu

Тарифи на воду з 1 жовтня

З 1 жовтня споживачі платитимуть 109,55−122,17 грн/м куб за гарячу воду залежно від типу будинку.

a5823bf98546233015e338628530c6c7 wide big

Осінній призов в армію

1 жовтня в Україні стартує призов на строкову військову службу. Триватиме він до 31 грудня 2021 року. Під призов потрапляють чоловіки віком від 18 до 27 років, які не мають права на відстрочку.

В Україні можуть скасувати призов у армію

Підвищення пенсій з 1 жовтня

Цього місяця заплановано підвищення пенсій для пенсіонерів старшого віку. Пенсіонерам у віці 75-80 років додатково виплачуватимуть 400 гривень щомісяця.

Вже наступного тижня в Україні підвищать пенсії (ІНФОГРАФІКА)

Нові штрафи для водіїв

У жовтні набирає чинності закон, який вводить адміністративну відповідальність для водіїв за недостовірні відомості про масу або габарити вантажу, що перевозиться. Закон введений для збереження доріг від руйнування. Також водіїв штрафуватимуть за невиконання вимог про зупинку автомобіля.

Також згідно із Правилами дорожнього руху, з 1 жовтня по 1 травня на всіх авто поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар.

Це правило діє цілодобово, тобто і в світлу частину доби. Вважається, що це має додатково позначати транспортний засіб в осінньо-зимовий період і запобігти ДТП.

До уваги водіїв: на дорозі "Мукачево-Львів" у Надвірнянському районі обмежать рух транспорту

Монети 1,2 та 5 копійок вилучать та переплавлять

З 1 жовтня 2019 року з обігу будуть вилучені монети у 1, 2 та 5 копійок.

“З 1 жовтня 2019 року українці більше не зможуть використовувати монети 1, 2 та 5 копійок для здійснення розрахунків готівкою, – заявив заступник голови Національного банку України Сергій Холод. – Але це не привід для хвилювання. Упродовж наступних трьох років усі зможуть обміняти ці монети на монети та банкноти інших номіналів у банках та у Національному банку”.

Обміняти копійки у сумі, кратній 10 копійкам, можна буде впродовж трьох років – до 30 вересня 2020 року у відділеннях усіх українських банків, а після цього – у Національному банку та уповноважених банках (Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзенбанк Аваль).

Поступово із обігу виводитимуться і монети у 25 копійок, – хоча наразі ними можна розплачуватися, але із банків вони вже не повертатимуться в обіг.

102205121 monetyunian

Читайте також:

Відставка Разумкова та заміна міністрів: які питання розглянуть “слуги” у Трускавці

В Україні хочуть скасувати перенесення свят, якщо вони збігаються з вихідними

У Міністерстві соціальної політики розповіли, як перевіряють українців на оформлення субсидії

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено