Івано-Франківськ

У Львові врятували передчаснонароджену трійню (ФОТО)

Діти народилися на 30-му тижні вагітності. Їх виходжували півтори місяці.

Немає опису.

У Львові з міської клінічної дитячої лікарні на Орлика виписали трійню. Про це пише ПІК з посиланням на “Вголос”.

«Дві дівчинки та один хлопчик. Всі вони при народженні важили близько кілограма – 990 та 980 грамів. Мали проблеми з диханням, не могли самостійно дихати. Також не їли самостійно», – розповідає лікар-неонатолог відділення патології новонароджених та недоношених дітей  Віктор Бобик.

Щоби діти вижили, за ними стежили дуже багато фахівців – неонатологи, реабілітологи, фізичні терапевти. Також зір дітей перевіряв офтальмолог, за розвитком стежили невропатолог та хірург.

«Трійнята при народженні були по 35-37 сантиметрів. Трохи більші, ніж долоні дорослого. Тепер хлопчик має вже 46 сантиметрів, дівчатка – по 44», – говорить лікар.

Серед трійнят виділявся хлопчик – він найкраще їв та швидше ріс. А ось дівчатка – як дві краплі води: вони й схожі між собою, і набирали вагу синхронно. Ось їх вже розрізняли за бірочками.

У Львові врятували передчаснонароджену трійню (ФОТО)

Біля кожної дитини є іграшка-восьминіг, яку діти можуть смикати за ніжки, аби не смикати за трубочки, якими їх оповивають у лікарні. Також, на переконанням психологів, це восьминіжки нагадують дітям пуповину та заспокоюють немовлят. Такі восьминіжки підкладають у ліжка до діток, що народилися передчасно. А потім виписують дітей разом з іграшкою додому. 

Читайте також у ПІК:

П’яте жовтня 2021: свята, події, іменини, прикмети, заборони

Такого хворого ще в житті не бачили: до Львівської лікарні потрапив чоловік із дзеркально розташованими органами (ВІДЕО)

У Львові дві дівчини надали першу медичну допомогу чоловіку, в якого у трамваї зупинилося серце

Приєднуйтесь до нас  уFacebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено