Івано-Франківськ

Пара з Франківська побувала на унікальній Райдужній горі Вінікунка в Андах (ФОТО, ВІДЕО)

Райдужні гори - диво природи, нове чудо світу, унікальна частина Анд, які окрасилися в кольори веселки в результаті кліматичних змін.

244502246 2706128782866517 7166174880122311068 n scaled

Подивитися на це диво природи приїхали Маргарита і Дмитро з Франківська, пише ПІК.

Пара поділилася враженнями від побаченого:

“У нас склалася традиція щороку підніматися на одну з гірських вершин. Про існування Райдужної гори нам стало відомо нещодавно. Менеджери турфірми “Надія” змогли вмістити у 6 днів відпочинку в Перу все найцікавіше, – “галопом по Андах”!”

Світу Райдужна гора відкрилася теж нещодавно – у 2016 році. Через глобальне потепління на горі розтанули льодовики і вся краса цього місця стала доступною для людського ока.

Маргарита розповідає, що тур складали і планували спонтанно, тому не врахували деякі моменти пов‘язані з гірською хворобою, бо це розтягнуло б час перебування ще на тиждень.

“Про гірську хворобу ми були обізнані, але не думали, що вона і нас торкнеться”, – каже Маргарита.

Провідник забрав подружжя з готелю близько 6-ої години ранку. І Маргарита та Дмитро поїхали на південь від міста Куско. Переїзд зайняв три години і проходив через мальовничі скелі по вузесенькій доріжці, над прірвою, щось на кшталт безпечнішого варіанту “дороги смерті” у Болівії.

Далі на пару чекало тригодинне сходження до Райдужних гір через струмки, повз сяючі льодовики, де паслися дикі альпаки і лами.

“Вже на перших 100 метрах я відчула її величність – “гірську хворобу”, легке головокружіння, тяжкість та сильне серцебиття. Добре, що прихопила із собою міні-балони з киснем. Допомагали і листя коки – місцеві ліки від усіх хвороб, які приходилося постійно жувати. Дмитро ж, навпаки, побіг наперед, ніби на тих горах народився. Здавалось би 16 км туди і назад, не надто стрімко, але кожен крок давався з величезними зусиллями”, – розповіла Маргарита.

А її чоловік Дмитро зізнався, що останній ривок до піку подолати було найскладніше:

“Розпочався сніг, здійнявся сильний вітер, але ми це зробили!”

На вершині гори франківська пара була винагороджена за важкий підйом приголомшливими видами і фото з місцевими жителями та альпаками.

https://www.instagram.com/margaryta_boyko/

IMG 0427 scaled

IMG 0431 scaled

До слова, National Geographic включив Райдужні гори у список “100 місць, які потрібно відвідати впродовж життя”. Вони знаходяться в декількох годинах їзди від найвідомішої пам’ятки Перу – міста інків Мачу-Пікчу.

На мові індіанців кечуа, нащадків інків, Vinicunka означає “райдужна гора” – це ціла різнобарвна долина, яка схожа на веселку. Кольорові шари гір сформувалися мільйони років тому з червоного пісковика, який під впливом підземних вод, вітру та домішок мінералів набув жовтого, зеленого та червоного кольорів. У результаті утворився неймовірно красивий гірський ландшафт, забарвлення якого вражає уяву.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено