Івано-Франківськ

ФУТБОЛ. Україна перемогла Фінляндію у відборі ЧС-2022 (ФОТО, ВІДЕО)

За годину до цієї зустрічі збірна Боснії і Герцеговини досягла виїзної перемоги над Казахстаном 2:0 і вийшла на друге місце

208281 GettyImages 1235785941 4091x2720 0 scaled

За годину до цієї зустрічі збірна Боснії і Герцеговини досягла виїзної перемоги над Казахстаном 2:0 і вийшла на друге місце у відбірковій групі D. Це означало, що і Фінляндії, і Україні треба було обов’язково вигравати для того, щоб продовжити боротьбу за путівку на чемпіонат світу. Втім, ще до гри в Гельсінкі перед нашою командою стояло тільки одне завдання – взяти три очки у що б то не стало і вже далі готуватися до складного подвійного протистояння з боснійцями, повідомляє ПІК із посиланням на Sport.ua.

Наставник українців Олександр Петраков виставив з перших хвилин цілком очікуваний склад. З огляду на всі проблеми з травмованими і не запрошеними до збірної футболістами, на поле вийшли практично всі найсильніші на даний момент гравці. Можливо, не вистачало Сидорчука, але й Степаненко з Шапоренком в центрі поля виглядали цілком боєздатним поєднанням.

Старт поєдинку вийшов бойовим. Вже на 2-й хвилині П’ятов потягнув важкий м’яч від Лода, який пробивав з меж штрафного майданчика. Тут же пішла швидка відповідь і Яремчук пробив поруч зі штангою. А на 4-й хвилині місцевий стадіон «Олімпійський» на деякий час притих. Це Ярмоленко вирішив нанести удар з-за дуги перед штрафним майданчиком, причому правою «неробочою» ногою. М’яч полетів точно в лівий від Градецькі кут воріт, та так, що голкіпер виявився безсилим допомогти своїй команді.

Пропустивши гол, господарі поля пішли вперед практично всією командою і стали чинити серйозний тиск на оборону українців. Як завжди, у них найактивнішими в лінії атаки були Пуккі та Похьянпало. Втім, до ударів справа майже не доходила. Проте наша збірна намагалася діяти на контратаках і кілька разів, швидко тікаючи до воріт суперників, мала можливість збільшити свою перевагу. Так, на 10-й хвилині Шапаренко пробив здалеку трохи вище цілі, а через п’ять хвилин Яремчук, опинившись у штрафному трохи лівіше, цілив в дальній кут, однак зовсім трохи не влучив.

Ближче до середини тайму українці стали мати помітну ігрову перевагу. Майже кожна їхня атака несла загрозу для фінів, але не вистачало або точного останнього пасу, або удари по воротах були неточними. Наприклад, на 22-й хвилині Ярмоленко не вистачило якихось сантиметрів, щоб замкнути небезпечний простріл у виконанні Яремчука. А ще за дві хвилини Степаненко з лінії штрафного пробив над поперечиною.

На жаль, але на 29-й хвилині рахунок у матчі зрівнявся. Після розіграшу кутового  Похьянпало виграв верхову боротьбу у Забарного і сильно пробив головою з близької відстані. П’ятов якимось дивом м’яч парирував у штангу, після чого Матвієнко хотів вибити його в поле, проте потрапив в ногу Пуккі. І вже від фінського гравця круглий опинився в сітці воріт.

Та не довго раділи вболівальники збірної Фінляндії. На 34-й хвилині Яремчук знову вивів гостей вперед. Гольову атаку розігнав Ярмоленко, який віддав пас направо на Тимчика. Той зробив передачу до штрафного майданчика на Циганкова, а від нього вже транзитом м’яч опинився у Яремчука. Бив наш форвард практично з лінії воротарського без опіки і не схибив.

До перерви на 38-й хвилині у наших футболістів був ще один непоганий момент, щоб відправити ще один м’яч у ворота Градецькі, але Циганков з хорошої позиції зі середньої дистанції пробив трохи вище.

На самому початку другого тайму на 47-й хвилині ми побачили черговий удар від Яремчука, але м’яч полетів над поперечиною. Через дві хвилини неточно пробив по воротах Ярмоленко. І він же в наступній атаці увірвався до штрафного майданчика, проте не зумів ні пробити, ні виконати передачу партнеру.

Далі гра трохи заспокоїлася, але ненадовго. На 58-й хвилині небезпечно справа атакував Пуккі – м’яч летів в напрямку наших воріт, потім потрапив в ногу захиснику і вилітав на кутовий. В атаці у відповідь знову пробив Яремчук, однак тепер прямо в руки Градецькі.

Чим ближче матч йшов до завершення, тим тривожніше ставало біля воріт П’ятова. Фіни стали більше бити здалеку, але удари Ніссіля (з перспективного штрафного) і Вяйсянена мети не досягли. А на 76-й хвилині українцям просто пощастило. Після удару зі штрафного П’ятов відбив м’яч перед собою і Араюрі на добиванні не влучив вже в майже порожні ворота.

Господарі поля не залишали надій піти від поразки. На 84-й хвилині Лод здалеку пробив в руки П’ятову. А потім арбітр додав аж 6 хвилин до основного часу другого тайму. І все ж наші хлопці вистояли. Більш того, в компенсований час саме вони були ближче до того, щоб забити гол.

В підсумку перемога збірної України з рахунком 2:1 і підопічні Олександра Петракова повернули собі другу сходинку в турнірній таблиці групи D.

208279 GettyImages 1235786361 3840x2560 0 scaled

Відбір на ЧС-2022. Група D.
Фінляндія – Україна – 1:2. (1:2)
Голи: Пуккі, 29 – Ярмоленко, 4, Яремчук, 34.

Фінляндія: Градецькі – Алхо (Хямяляйнен, 62), Тойвіо, Араюрі, Вяйсянен, Райтала (Нісканен, 77) – Лам (Ніссіля, 62), Камара, Лод – Похьянпало (Ріски, 77), Пуккі.
Україна: Пятов – Тимчик, Забарний, Кривцов, Матвієнко, Соболь (Корнієнко, 46) – Степаненко (Сидорчук, 77), Шапаренко – Ярмоленко (Булеца, 86), Циганков (Зубков, 77) – Яремчук (Довбик, 86).

Арбітр: Хесус Хіль Мансано (Іспанія) Стадіон: «Олімпійський» (Гельсінкі, Фінляндія).
Попередження: Кривцов, 37, Шапаренко, 66.

Відеоогляд матчу – ТУТ. 

група “D” І В Н П З – П О
1 Франція 6 3 3 0 8-3 12
2 УКРАЇНА 6 1 5 0 8-7 8
3 Боснія і Герцеговина 5 1 3 1 7-6 6
4 Фінляндія 5 1 2 2 5-7 5
5 Казахстан 6 0 3 3 5-10 3
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено