Івано-Франківськ

У Бурштині розгорнули довгоочікуване оздоблення величного храму (ФОТО)

Парафіяни чекали на достойний інтер'єр церкви два десятиліття.

IMG 5058 scaled

У Бурштині розгорнули внутрішнє оздоблення величного храму Всіх Святих і Священомученика Йосафата УГКЦ, яку освятили ще у 2001 році, пише ПІК

Оскільки за задумом архітекторів храм розрахований на 1 800 осіб й у розмірах сягає 48 метрів заввишки, в основі — 25×25 метрів, то не важко уявити собі , які обсяги оздоблювальних та інших робіт треба провести.

IMG 5057 scaled

Днями журналісти ПІК, під час відрядження до Бурштина, побували у церкві і були вражені красою, яка попри незавершеність робіт, уже очевидна.

Архітектура, дизайн, ліплення, живопис і навіть якість будівельних матеріалів, які використовуються,  гармонійно поєднуються та утворюють цілісний ансамбль інтер’єру церкви.

IMG 5028 scaled IMG 5039 scaled IMG 5041 scaled IMG 5044 scaled IMG 5047 scaled

ДОВІДКОВО:

Фундамент Церкви Всіх Святих і Священомученика Йосафата у Бурштині почали закладати в червні 1992 року. Та подальша економічна криза в Україні на декілька років перервали й спорудження храму у Бурштині.

Відновилися будівельні роботи у 1998—1999 роках. Тоді будівельну бригаду у складі 21 працівника очолив майстер Петро Дмитрів. Вагому допомогу в будівництві церкви надала Бурштинська ТЕС: виділила будівельні матеріали, власну бригаду з 10 будівельників тощо.

Освятили новий храм 2 грудня 2001 року.

І ось наближається до завершення внутрішнє оздоблення величного храму.

Фото Івана Денисюка, ПІК.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено