Івано-Франківськ

На Прикарпатті людям радять, як правильно зберігати картоплю

Бульби зберігають різними способами: насипом, в дерев’яних ящиках, в герметичних контейнерах, в мішках.

unnamed 7

Як зберігати картоплю правильно, де зберігати, та як запобігти її псуванню протягом всього періоду зберігання? На Прикарпатті радять скористатися порадами спеціалістів управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише ПІК.

“Перш за все, для тривалого зберігання необхідно залишати сорти картоплі середнього і пізнього строків достигання, тому що бульби  ранньостиглих сортів зазвичай починають проростати вже в жовтні-листопаді, а значить, для зимових продовольчих потреб вони не годяться”, – йдеться у повідомлення служби.

Ткож зазначають, що для зберігання картоплі потрібне сухе і прохолодне місце, бажано з мінімальною кількістю світла або ж взагалі без нього. Ідеально підійде погреб, обладнаний витяжною вентиляцією, за допомогою якої можна регулювати провітрювання приміщення та температурний режим. Оптимальна температура повітря повинна складати +2…+4 градуси С.

“У теплому підвалі бульби будуть проростати, а в сильному холоді можуть підмерзати і набути солодкуватий присмак”, – кажуть фахівці.

Якщо ви купуєте картоплю, то який би не був її сорт, він повинен бути щільним і твердим. Не купуйте м’яку, в’ялу і пророслу картоплю, також картоплю з легким білим нальотом.

“Перевірте, чи є на картоплі зелені плями. Вони означають, що картопля зберігалась на світлі, а при цьому в ній виробилась отруйна речовина – соланін. Якщо ви купили таку картоплю, зелені плями потрібно зрізати, а іншу частину можна використовувати в їжу”, – радять у продспоживслужбі.

Більш детальні рекомендаці щодо зберігання урожаю картоплі читайте тут.

Читайте також: 

Синоптики розповіли, як зміниться погода в Україні найближчими днями

18 жовтня – яке сьогодні свято: прикмети, традиції

Приєднуйтесь до нас у Facebook,InstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено