Івано-Франківськ

У Франківську зросла ціна на хлібобулочні вироби: стала відома причина

«Івано-Франківський хлібокомбінат» пояснив причини подорожчання ціни на хлібобулочні вироби.

246542026 1088575971899204 3263053964686112011 n scaled

Зокрема, у соціальній мережі з’явився офіційний коментар директора підприємства Галини Іщак. За її словами, головною проблемою сьогодні є зростанні цін на сировину та на енергоносії.

«Ми хочемо, щоб жителі міста та області знали, які фактори є ключовими в ціноутворенні на продукцію нашого виробництва. До прикладу, ціна на олію зросла на більш ніж 50% у порівнянні з минулим роком. Ціна на борошно теж зросла, за останніх два місяці борошно першого сорту подорожчало на 22%, вищого ґатунку на 25%», – йдеться у заяві.

Ще одним болючим питанням для виробника хлібобулочних виробів залишається ціна на газ, адже всі печі для виробництва хліба на підприємстві – газові.

«Якщо ціна на природний газ в жовтні минулого року складала 5,60 грн за куб, то в жовтні цього року – 27,30 грн. Опираючись на прогнози експертів щодо подальшого росту ціни на газ, ми розуміємо, що ситуація може бути невтішною, адже ціна за куб може скласти 40, а то й всі 50 гривень вже в найближчому майбутньому», – наголосила Галина Іщак.

Окрім того, очільниця підприємства дала певні прогнози на найближче майбутнє.

«Оскільки Івано-Франківський хлібокомбінат – велике стратегічне підприємство, яке забезпечує всю Івано-Франківську область хлібом, виробляючи в добу 42 тони продукції, ми розуміємо, що несемо велику відповідальність перед нашими працівниками та споживачами, і будемо робити все можливе, щоб в подальшому втримати ціну на хліб на сталому рівні, але якщо ціни на енергоносії та сировину продовжуватимуть рости, ми будемо змушені знову підняти ціну на хлібобулочні вироби».

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook,InstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено