Івано-Франківськ

Ситуація на Прикарпатті погіршилась: в лікарнях розгортають додаткові ковід-ліжка з киснем

Частіше почали хворіти в області діти, тільки за попередню добу на коронавірусну інфекцію занедужали 55 школярів та 4 дошкільнят.

244412265 1202479020240850 8266924599592810961 n scaled

На Прикарпатті за минулу добу зафіксували  599 нових хворих на коронавірус. Сьогодні, 21 жовтня, під час пресбрифінгу директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Дмитренко зазначив, що у лікувальних закладах облаштовують додаткові ліжка,  повідомляє ПІК.

Також перепрофільовують більшу частину лікарень, адже кількість хворих збільшується так стрімко, що показник зайнятих ліжок сягає 70%. В області від ускладнень коронавірусної хвороби щоденно помирає понад 10 осіб.

Ігор Дмитренко наголосив:

“Ми робимо все можливе: розгортаємо додаткові ліжка, майже всі з яких із підведеним киснем. Медики працюють у посиленому режимі, але іноді й ми буваємо безсиллі, адже наслідки коронавірусної хвороби важкі та часто летальні. Цього епідсезону спостерігається набагато важчий перебіг захворювання, із значними ускладненнями, все більше хворих потребує госпіталізації, додаткової подачі кисню та заходів інтенсивної терапії”.

Тривожним сигналом також є те, частіше почали хворіти й діти, тільки за попередню добу захворіли 55 школярів та 4 дошкільнят.

На переконання медиків, побороти цю недугу все таки можна – отримавши щеплення та сформувавши колективний імунітет. Для цього потрібно за короткий термін вакцинувати якого більше жителів області й не залишити шансу поширенню коронавірусної інфекції, натомість – отримати шанс бути живим і здоровим.

61725aed17535048856200 scaled

До слова, за ініціативи МОЗ України сьогодні відбулося кілька селекторних нарад з керівниками департаментів охорони здоров’я, зокрема й під керівництвом міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка. Проведенню таких заходів послугувало значне погіршення епідситуації як в Україні, так і на Прикарпатті.

Читайте також: 

Кисень для хворих на ковід привезуть в Україну з Польщі: чому

Стало відомо про стан чоловіка, якого на Тлумаччині переїхав комбайн (ФОТО)

Блаженніший Святослав зустрівся з Прем’єр-міністром Шмигалем: про що говорили

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено