Івано-Франківськ

Врятувати життя: на Прикарпатті обговорили питання трансплантації

В області на обліку зараз перебуває 81 пацієнт з органами від донорів.

25 10 2021 transplantatsiya 14

Трансплантація у критичних ситуаціях дає  шанс на порятунок та повноцінне життя.

На цьому сьогодні, під час виїзного засідання підкомітету з питань сучасних медичних технологій та розвитку трансплантології Комітету Верховної Ради України, наголосила голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук, пише ПІК.

Як писала недавно ПІК, 54-річний чоловік помер від травми несумісної із життям. Попри трагедію його родина дала згоду на забір органів. Для порятунку інших людей трансплантацію провели в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні – силами бригад з Києва, Львова та власне ОКЛ.

61768ca017313768879935

Сьогодні голова підкомітету Верховної ради Оксана Дмитрієва привітала медиків зі здобутками щодо проведення трансплантацій на Івано-Франківщині  і зазначила, що вже чітко прописані порядок  проведення трансплантацій та умови відповідальності.

Також наголосила, що для здійснення пересадок органів лікарням необхідно отримати ліцензію та оснастити медичний заклад обладнанням. Разом з тим, повинні бути створені консиліуми лікарів для встановлення діагнозу «клінічна смерть мозку».

«Незважаючи на пандемію коронавірусу, лікарі продовжують здійснювати пересадку органів, тим самим рятуючи людське життя. Сьогодні в медичних закладах, які мають відповідні ліцензії та необхідне обладнання, здійснюються всі види трансплантацій», – розповіла Оксана Дмитрієва.

Проте зазначалося, що за попередній рік Україна спрямувала понад один мільярд гривень на трансплантацію органів, які відбувалися в інших країнах.

До слова, станом на 25 жовтня в області на обліку перебуває 81 пацієнт з пересадженими органами. Щорічно ця кількість збільшується. За останній рік маємо приріст 11 осіб.

Читайте також:

Три врятованих життя: на Прикарпатті родина померлого чоловіка погодилася на забір його органів (ФОТО)

На Прикарпатті виявили понад сто випадків порушень карантину

У Львові директорку гімназії притягнули до суду за порушення карантину

Ваш гороскоп на тиждень 25-31 жовтня

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено