Івано-Франківськ

Працювали на городі: на Прикарпатті люди стали частіше потрапляти до лікарні з переломами хребта

Медики радять звичайно, допомагати рідним на городі, але робити це з головою.

Працювали на городі: на Прикарпатті люди стали частіше потрапляти до лікарні з переломами хребта

Працювали на городі: на Прикарпатті завідувач відділення хірургії хребта Сергій Балан, щo після городньо-польових робіт у їхньому відділенні суттєво збільшується кількість пацієнтів з переломами хребта на ґрунті остеопорозу. Про це повідомляє Івано-Франківська обласна клінічна лікарня у Фейсбук, пише ПІК. 

“На жаль, з року в рік у цей період маємо багато пацієнтів. І найчастіше це жінки після п’ятдесяти, хребет яких не витримує надмірних фізичних навантажень”, – констатує вертебролог.

Лікар також зазначає, що переломи стаються здебільшого під час виконання звичної роботи або при незначних травмах. Приміром, коли людина підіймає відро води чи різко нахиляється вперед. 

Швидко повернутися до звичного способу житття допомагає вертебропластика. Це малоінвазивний метод, що усуває больовий синдром, зміцнює хребець і вже за день-два людина може забути про недугу.
Крім оперативних втручань у відділенні проводять чимало маніпуляцій при хронічних та гострих больових синдромах, зокрема, при грижах міжхребцевих дисків, стенозах хребетного каналу, остеохондрозі, спондилоартрозі тощо.
248783757 4520298554730385 6191459106725169756 n
До слова, остеопороз (пер. “пориста кістка”) – це захворювання, при якому щільність і якість кісткової тканини знижується. Кістки стають ламкими, що призводить до значного зростання ризику переломів. Але втрата кісткової тканини відбувається майже непомітно для людини, і часто-густо діагноз остеопорозу встановлюється після того, як переломи вже трапилися.
Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено