Івано-Франківськ

“Справжній Шевченко”: у Франківську відкрилася унікальна виставка (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Вперше в Івано-Франківську – виїзна виставка живопису, графіки та офортів Тараса Шевченка.

DSC 0119 scaled

Вперше в історії України така велика добірка оригіналів робіт Шевченка експонуватимуться не в стінах Національного музею Тараса Шевченка, а в регіональному музеї. В експозиції виставки переставлені більш як 30 творів художника з колекції Національного музею Тараса Шевченка (Київ).

Це роботи в жанрах пейзажу, портрета, автопортрета та композиції на біблійні, історичні й побутові теми, виконані олійними фарбами, аквареллю, сепією, олівцем і в техніці офорта. Вони ілюструють різні періоди життя художника: доакадемічний час, навчання в Петербурзькій Академії мистецтв, нетривалі подорожі Україною та роботу в Київській Археографічній комісії, довгі роки заслання та останні роки життя в Петербурзі.

З-поміж найбільш відомих картин Шевченка відвідувачі виставки в Івано-Франківську зможуть побачити автопортрети, «Катерину», «Селянську родину», «Одаліску». Також представлять портрет В. А. Жуковського пензля Карла Брюллова, за кошти з продажу якого Шевченка викупили з кріпацтва.

Виїзна виставка “Справжній Шевченко” в Музеї мистецтв Прикарпаття триватиме з 26 жовтня по 21 листопада 2021 р.

Графік роботи виставки: вівторок – неділя – з 10:00 до 17:00, Понеділок вихідний. Адреса: м. Івано-Франківськ, майдан Шептицького, 8.

У день відкриття виставки – вхід до музею по запрошеннях, у всі інші дні – за вхідними квитками музею, вартість яких становить 40 грн за дорослого та 10 грн. для учнів та для студентів 20 грн, вартість групових екскурсій для учнів та студентів  – 100 грн , для дорослих – 150 грн.

DSC 0161 scaled

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено