Івано-Франківськ

Ми можемо вакцинувати день і ніч, але…: в Івано-Франківській ОДА провели пресконференцію щодо “червоної” зони карантину

З 30 жовтня на Прикарпатті діятиме "червоний" рівень епіднебезпеки.

Ми можемо вакцинувати день і ніч, але...: в Івано-Франківській ОДА зібрали пресконференцію щодо "червоної" зони карантину

З цього приводу в Івано-Франківській ОДА провели пресконференцію щодо обмежень, які діятимуть найближчим часом в області. Зокрема, очільниця Прикарпаття Світлана Онищук повідомила, що в центр вакцинації відкриють також на автостанції в Івано-Франківську. Нещодавно центри щеплення відкрили на вокзалах Франківська та Коломиї, інформує ПІК.

Світлана Онищук також повідомила за якими критеріями нашу область віднесли до “червоної” зони карантину.

“На сьогоднішній день завантаженість ліжок в нашій області становить 64, 1%. Йде перевищення показників за двома критеріями – коефіцієнт виявлення випадків інфікування ковідом – 20,6% та рівень госпіталізації – 68,6% на 100 тисяч населення”, – сказала голова Івано-Франківської облдержадміністрації.

Висловився і заступник директора Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Володимир Дзьомбак.

“Ми можемо вакцинувати день і ніч, тільки, щоб хворі не потрапляли в лікарні, але долю кожного, хто захворів ми вирішити не можемо”, – зауважив він.

Головний санітарний лікар області Руслан Савчук повідомив, в яких громадах на сьогодні високі показники захворюваності на коронавірусну хворобу.

“Складні територіальні громади по захворюваності: Богородчанська ОТГ, де ріст за тиждень 98%, Івано-Франківська ОТГ – 90%, Рогатинська ОТГ – 78%, Коломийська ОТГ – 63%, Снятинська ОТГ – 93%, Городенківська ОТГ – 120%, Калуська ОТГ – 101%, Долинська ОТГ – 228%, Надвірнянська ОТГ – 232%”, – зазначив Савчук.

Крім того, він додав, що на Франківщині зростає захворюваність на ковід і серед дітей. Зокрема, за тиждень в Франківській ОТГ захворіли 108 дітей, а в Коломийській громаді – 66.

Начальник Держпродспоживслужби області Роман Гурський наголосив на тому, що підприємці мають зараз вибір і можливість працювати, але за певної умови.

“Усі підприємці бізнес мають зрозуміти одне – або ми вакцинуємося, або ми ізолюємося”, – сказав він.

Пан Роман також пояснив, що поліція і представники Держпродспоживслужби вибірково обиратимуть заклади перевірки. Але вони не мають права вимагати ковід-сертифікати чи ПЛР-тест у продуктових магазинах, аптеках, продовольчих ринках, на які не поширюються обмеження в “червоній” зоні.

Заступник начальника Головного управління поліції в Івано-Франківській області Остап Білейчук сказав, що поліція в посиленому режимі контролюватиме дотримання карантинних вимог.

Читайте також у ПІК:

Прикарпаття з 30 жовтня у “червоній” зоні карантину

В Україні понад 22,5 тисяч нових випадків COVID-19: де найбільше хворих

У “Дії” з’явився COVID-сертифікат для щеплених однією дозою вакцини

На Франківщині поліцейські склали 25 протоколів на порушників карантину на автобусних маршрутах

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено