Івано-Франківськ

Прикарпатців просять долучитися до акції “Нагодуй убогого”

Акція триває на постійній основі з осені 2020-го року.

255229477 1995406483952516 8344627174222660502 n scaled

На пропозицію нагодувати убогих відгукнулися сотні парафій УГКЦ як в Україні, так і за кордоном, і сьогодні з їх щедрості користають тисячі нужденних, пише ПІК з посиланням на Івано-Франківську УГКЦ.

Одним зі способів проведення акції «Нагодуй убогого», став збір коштів для підтримки парафіяльних ініціатив годування нужденних через заснований благодійний фонд імені митрополита Андрея Шептицького.

Для реалізації акції було відібрано 12 парафій по всій Україні. З Прикарпаття обрали дві парафії: в Івано-Франківській архиєпархії – парафія Різдва Христового смт. Букачівці, в Коломийській єпархії – парафія Стрітення Господнього м. Коломия.

За пожертви небайдужих у цих та інших парафіях придбали продукти харчування для нужденних, кухонне обладнання для благодійних їдалень при парафіяльних храмах (кухонну плиту, морозильну камеру, холодильник, мікрохвильову піч, м’ясорубку, блендерний набір, чайник, набір посуди і т. п.).

В кожній з таких благодійних їдалень від 15 до 50 осіб отримують харчування принаймні раз в тиждень. І подібних ініціатив на парафіях УГКЦ є близько сотні.

011 scaled

Про те, що акція «Нагодуй убогого» є безстроковою, у неділю, 7 листопада, в Києві в Патріаршому соборі Воскресіння Христового пригадав Блаженніший Святослав. Глава Церкви закликав вірних долучатися до цієї акції, зокрема в контексті відзначення Всесвітнього дня бідних, який цього року припадає на неділю, 14 листопада.

«Долучіться до тієї акції, особливо в День бідних! Ми збираємо так звані банки харчів – продукти, які не псуються, для того, щоб можна було послужити потребуючим, які знають, що тут, у Патріаршому соборі, є надія, часом остання надія, яка не має права зрадити тих, які потребують допомоги», – сказав Блаженніший Святослав, звертаючись до парафіян Патріаршого собору.

Прикарпатці можуть долучитися до акції, звернувшись за телефоном 098 719 5895 в Івано-Франківську Архієпархію УГКЦ або написавши на Фейсбук-сторінку.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено