Івано-Франківськ

Наречені з Франківщини відмовилися від квітів, щоб допомогти дітям

На Прикарпатті молодята відмовилися від квітів на весілля заради благодійності.

252742208 401312895058487 3107293522888891786 n

Ірина та Владислав Фицик з Тисмениці неодноразово долучалися до благодійних заходів, інформує ПІК. Під час підготовки до весілля виникла ідея попросити гостей не дарувати їм квіти та цукерки, а долучитися до доброї справи й принести потрібні речі для дітей зі складними життєвими обставинами.

“Гості відреагували дуже позитивно. Нас підтримали майже всі, хто завітав на  наше свято. Нам дійсно надзвичайно приємно, адже хороше діло робити легко. Ми вдячні кожному, хто долучився до благодійної акції”, – каже Владислав.

Вирішили допомогти мешканцям Центру соціально-психологічної реабілітації дітей. Вихованці отримали іграшки, канцтовари, книжки, одяг та посуд.

“Дуже дякуємо молодяткам за таку ініціативу та їхнім гостям, що підтримали таку гарну ідею! Бажаємо любові, щастя, достатку та взаєморозуміння Ірині і Владиславу! Велике спасибі Вам за благодійність!”, – написали на сторінці центру.

Відмовлятись від квітів на весілля стає трендом. Натомість гостей просять дарувати гроші, речі чи продукти, що залежить від закладу чи людини, якій вирішили допомогти наречені. Хтось передає  гроші конкретній особі, хтось організації, яка опікується хворими чи тими, хто опинився у складній життєвій ситуації, а хтось турбується про тварин з притулку.

253288651 1056502658417173 2566646484979599674 n

Прикладом також є прикарпатці Микола та Тетяна Гурак. Два роки тому їхні гості дарували необхідне для Надвірнянського будинку дитини. Для малечі передали каші, суміші, печиво та пюре.

“У будинку – майже півсотні дітей, є старша й молодші групи. Межа – три роки, чотири, як нема де прихистити дитину, то й п‘ять. Від народження й до дошкільного віку тут допомагають малюкам, яких батьки залишили, є й з важкими хворобами. Є такі, яких від батьків забирають…  На кухні чисто. Приміщення з ремонтом, іграшок вдосталь. І все – завдяки меценатам і благодійникам, з якими уміє знаходити спільну мову головна лікарка “, – поділився Микола Гурак у Фейсбуці після передачі подарунку.

До слова, чоловік працює патрульним поліціянтом, колеги теж підтримали таку ініціативу.

Якщо квіти тішили б око тільки кілька днів, то зроблена добра справа підійматиме настрій нареченим, гостям й тим, хто отримав подарунки ще довго. До того ж це чудовий приклад для наслідування.

Марія Гурецька.

Фото зі сторінки Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та Миколи Гурака.

Читайте також:

У Рожнятові капітально відремонтували дискотеку. Чому немає танців?

У Городенці відкривають туристичний маршрут довкола шедеврів Йогана Пінзеля

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено